Τελευταία Νέα
Διεθνή

Chey Bowes (Δημοσιογράφος): Ο Boris Johnson ευθύνεται για τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών

Chey Bowes (Δημοσιογράφος): Ο Boris Johnson ευθύνεται για τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών
Οι στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία τροφοδοτήθηκαν και υποστηρίχθηκαν από εκπροσώπους δυτικών ελίτ, όπως ο πρώην επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης Boris Johnson, τόνισε ο δημοσιογράφος
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson, ευθύνεται προσωπικά για την παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών, δήλωσε ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Chey Bowes.
«Ποιος είναι αυτός που απέτρεψε το έγκαιρο τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία και καταδίκασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε πρόωρο θάνατο.
Γνωρίστε τον Boris Johnson», έγραψε, επισυνάπτοντας φωτογραφίες του Βρετανού πολιτικού.
Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία τροφοδοτήθηκαν και υποστηρίχθηκαν από εκπροσώπους δυτικών ελίτ, όπως ο πρώην επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης Boris Johnson.
Στα τέλη Νοεμβρίου 2023, ο επικεφαλής της παράταξης του Κόμματος Υπηρέτης του Λαού του Zelensky και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών, David Arachamia, δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει την άνοιξη του 2022, αλλά το καθεστώς του Κιέβου, λόγω πίεσης από την Δύση δεν συμφώνησε σε αυτό, αρνούμενη τον όρο της ουδετερότητας της Ουκρανίας.
Μετά από διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά στην Κωνσταντινούπολη, ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson κάλεσε την Ουκρανία να μην υπογράψει τίποτα με τη Ρωσία, αλλά να συνεχίσει τις μάχες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης