Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο πραγματικός δημιουργός του bitcoin - Ένθερμος υποστηρικτής Ουκρανίας και Ισραήλ

Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο πραγματικός δημιουργός του bitcoin - Ένθερμος υποστηρικτής Ουκρανίας και Ισραήλ
O Peter Todd φέρεται να αρνήθηκε ότι ήταν ο δημιουργός του bitcoin
Ένα νέο ντοκιμαντέρ του HBO ταυτίζει τον Καναδό προγραμματιστή Peter Todd με τον Satoshi Nakamoto, τον ψευδώνυμο ιδρυτή του κρυπτονομίσματος bitcoin, που άλλαξε τα πάντα στον τρόπο που λειτουργεί η οικονομία.
Ο Cullen Hoback, ο βραβευμένος κινηματογραφιστής πίσω από το ντοκιμαντέρ, καταλήγει στο συμπέρασμα αυτό συνδυάζοντας παλιά στοιχεία με νέα και στη συνέχεια φέρνοντας αντιμέτωπους τόσο τον Todd όσο και τον ιδρυτή της Blockstream Adam Back, έναν άλλο βασικό «ύποπτο».
«Φαίνεται ότι είχατε αυτές τις βαθιές γνώσεις για το bitcoin εκείνη την εποχή;» θέτει το ερώτημα ο Hoback στον Todd στο φινάλε της ταινίας.
«Λοιπόν, ναι, είμαι ο Satoshi Nakamoto», απαντά ο Todd.

Ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας και του Ισραήλ

Η παραδοχή, ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα πραγματική, σημειώνει το Politico.
Ο Todd, ο οποίος υποστηρίζει ένθερμα την Ουκρανία και το Ισραήλ στο X feed του, είναι γνωστό ότι επικαλείται τον ισχυρισμό «Είμαι ο Satoshi» ως έκφραση αλληλεγγύης στην προσπάθεια του δημιουργού για προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Σε μήνυμαπρος το CoinDesk πριν από την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ, ο Todd φέρεται να αρνήθηκε ότι ήταν ο δημιουργός του bitcoin: «Φυσικά και δεν είμαι ο Satoshi», ανέφερε.

Η παγκόσμια τρέλα για τα ψηφιακά νομίσματα

Αν ο Todd γίνει ευρέως αποδεκτός ως ο δημιουργός του bitcoin, η αποκάλυψη θα τερματίσει πάνω από μια δεκαετία εικασιών σχετικά με την ταυτότητα ενός ατόμου του οποίου το έργο γέννησε μια παγκόσμια, πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων τρέλα για τα ψηφιακά νομίσματα: μια μανία που έσπρωξε πίσω τα σύνορα της οικονομίας, αλλά επέτρεψε επίσης την εκτεταμένη απάτη και άλλες παράνομες δραστηριότητες.
Ο Todd δεν είναι άγνωστος στους οπαδούς των crypto.
Ως μακροχρόνιος προγραμματιστής του πυρήνα του bitcoin, γνωστός για τη δημόσια επικοινωνία του με τον «Satoshi» πριν από την εξαφάνισή του από τα φόρουμ κρυπτογράφησης το 2010, το όνομά του είχε πάντα βαρύτητα στην κοινότητα.
Αλλά σπάνια θεωρούνταν βασικός ύποπτος ως ο πραγματικός εμπνευστής του bitcoin.
«Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς bitcoiners, από τεχνική άποψη», δήλωσε ο ιδρυτικός εταίρος της Castle Island Ventures, Nic Carter, ο οποίος πρόσθεσε ότι γνωρίζει τον Todd από το 2017.
«Σε γενικές γραμμές, ο κόσμος θεωρεί τις απόψεις του για το bitcoin πολύ σημαντικές».
Ο 39χρονος Todd, απόφοιτος του Ontario College of Art and Design στο Τορόντο, θα ήταν 23 ετών όταν ολοκληρωνόταν η περίφημη λευκή βίβλος για το bitcoin, η οποία έθεσε για πρώτη φορά το όραμα για το αποκεντρωμένο χρηματικό σύστημα.
Ο Todd δήλωσε σε ένα podcast ότι ήταν περίπου 15 ετών όταν άρχισε να επικοινωνεί για πρώτη φορά με βασικούς παράγοντες επιρροής της κρυπτογράφησης, γνωστούς ως cypherpunks.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης