Διεθνή

Σοκ σε ΗΠΑ, έπεσε το «απόρθητο κάστρο» των Ουκρανών - Τα ψέματα της Kamala, ο όρκος των Ρώσων

Σοκ σε ΗΠΑ, έπεσε το «απόρθητο κάστρο» των Ουκρανών - Τα ψέματα της Kamala, ο όρκος των Ρώσων
Οι ΗΠΑ προσποιούνται ότι θέλουν διαπραγματεύσεις αλλά ο κύριος στόχος τους είναι να νικήσουν τη Ρωσία
H σημερινή αντιπρόεδρος και, κατά πάσα πιθανότητα, επόμενη Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Kamala Harris, ήταν αρχικά προστατευόμενη των «γερακιών» του βαθέως αμερικανικού κράτους και για αυτό εξέφραζε υπάκουα ξανά και ξανά, σκληρές θέσεις κατά της Ρωσίας.
Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου στις 17 Φεβρουαρίου, η Harris υποστήριξε ότι ο Λευκός Οίκος δεν έχει plan B σχετικά με τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ουκρανίας, δηλαδή είτε θα γίνει με τον δικό του τρόπο είτε καθόλου.

Αμετάβλητη η στάση των ΗΠΑ

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Zelensky στις ΗΠΑ, η Harris επανέλαβε ότι «η υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς το Κίεβο είναι αμετάβλητη» και οποιεσδήποτε άλλες επιλογές πέρα από την πλήρη νίκη της Ουκρανίας είναι «επικίνδυνες και απαράδεκτες», διότι αυτή συνιστά «συνθηκολόγηση».
Σύμφωνα με όλα τα μηνύματα «από εκεί», αποδείχθηκε ότι μετά τον σχετικά επιφυλακτικό Biden, θα έπρεπε να προετοιμαστούμε για μια απότομη επιδείνωση της κατάστασης δεδομένου ότι όλα τα δυτικά ΜΜΕ επιμένουν ότι έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο στο μέτωπο, αναφέρει σε δημοσίευμα του το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός μη γνωρίζοντας για αυτό το αδιέξοδο, προχωρά…

Σοκ μετά την Ugledar

Η κατάληψη της Ugledar - που θεωρήθηκε απόρθητο φρούριο και στην πραγματικότητα αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο ολόκληρης της άμυνας των Ουκρανών στην κατεύθυνση του Donetsk - μέσα σε 12 ημέρες, βύθισε τους Δυτικούς στρατάρχες σε παρατεταμένο σοκ, από το οποίο δεν έχουν συνέλθει έως σήμερα.
Και η ομάδα στρατευμάτων Vostok που απελευθέρωσε την Ugledar συνεχίζει να βελτιώνει την τακτική κατάσταση του σε ολόκληρη τη γραμμή μάχης.
Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την επίθεσή τους προς την κατεύθυνση της Bogoyavlenka (το Kurakhovo ετοιμάζεται).
Μετά την πτώση της Velikaya Novoselka, ολόκληρος ο τομέας Zaporozhia του μετώπου θα απειληθεί επισημαίνει το RIA Novosti.

Τρομερή προέλαση

Υπάρχουν αναφορές από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ότι «δεν μπορεί ακόμη να αντιμετωπίσει το ζήτημα της σταθεροποίησης του μετώπου» ενώ η The Washington Post έγραψε ότι «ο ρωσικός στρατός προχωρά σε όλη την Ουκρανία με πρωτοφανή ρυθμό από το 2022».
Η περιπέτεια του Kursk κατέστρεψε όλες τις στρατηγικές εφεδρείες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες προετοιμάζονταν για μια τελευταία αποφασιστική «αντεπίθεση 2.0» στις αρχές του 2025, ενώ η στρατολόγηση νέων εξελίσσεται σε τεράστιο πρόβλημα.
Σύμφωνα με στοιχεία από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας, παρατηρείται απότομη αύξηση (κατά πολλές φορές) σε υποθέσεις λιποταξίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και μη εξουσιοδοτημένης εγκατάλειψης στρατιωτικών μονάδων.

Στον πάτο

Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας συνηθίσει να βάζουν τα χέρια τους στο… απύθμενο κουτί, βρήκαν ξαφνικά τον πάτο καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο αμερικανικός προϋπολογισμός δεν είχε καν χρήματα για να στηρίξει τα θύματα του πρόσφατου τυφώνα και πως ότι είχε απομείνει το έσκισε ο Netanyahu…
Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που σύμφωνα με τους New York Times, το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο το Ισραήλ να προχωρήσει μόνο του, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι ΗΠΑ ενδέχεται να μην είναι πλέον σε θέση να συμμετάσχουν στην επίθεση».
«Τι κάνουν οι Αμερικανοί όταν αρχίζουν να καίγονται;» διερωτάται το RIA Novosti που δίνει την απάντηση…
«Λένε ψέματα και μπλοφάρουν ξεδιάντροπα, όπως απέδειξε περίφημα η Harris στη συνέντευξη της στο CBS, όπου σε τρεις δηλώσεις της κατάφερε να αλλάξει θέση, να παζαρέψει και να πει ψέματα δύο φορές.

Οι θέσεις της Harris

Σύμφωνα με το RIA Novosti, η Kamala Harris ανέφερε ότι:
- στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Ουκρανίας (άρα αποδεικνύεται ότι τέτοιες διαπραγματεύσεις είναι δυνατές;) οι εκπρόσωποι του Κιέβου πρέπει να είναι στο τραπέζι.
- όσον αφορά την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί «εάν και όταν» (!) έρθει η ώρα. Με άλλα λόγια, τα στάδια του θυμού και της αποδοχής έχουν περάσει, το στάδιο της διαπραγμάτευσης έχει φτάσει.
- στις σχέσεις με την Κίνα είναι απαραίτητο να «ανταγωνιζόμαστε, αλλά να αποφεύγουμε τις συγκρούσεις». Σε αυτό το σημείο είπε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν την «πολιτική της μίας Κίνας», αλλά υπό τον όρο «να υποστηρίξουν την ικανότητα της Ταϊβάν να αμυνθεί».
- το Ιράν ανακηρύχθηκε ο κύριος εχθρός της Αμερικής. Η κύρια προτεραιότητα της Harris εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές θα είναι να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Και η αλήθεια

Και τώρα για το πώς έχουν πραγματικά τα πράγματα.
Ανεξάρτητα από το τι λένε οι υποψήφιοι πρόεδροι, οι πραγματικές πολιτικές και οι ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών καταγράφονται σε στρατηγικά έγγραφα που είναι δεσμευτικά για κάθε πρόεδρο ανεξαρτήτως κόμματος.
Το κύριο από αυτά τα έγγραφα είναι η Στρατηγική Άμυνας των ΗΠΑ, η τελευταία ενεργή έκδοση της οποίας χρονολογείται από το 2022.
Έτσι, σύμφωνα με τη «Στρατηγική», οι κύριοι εχθροί των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η Ρωσία και η Κίνα και όχι το Ιράν.
Επιπλέον, τον Ιούλιο του 2024, δημοσιεύθηκε ειδική έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Στρατηγικής Άμυνας, τα συμπεράσματα της οποίας αναφέρουν ότι:
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν τις πιο σοβαρές προκλήσεις τους από το 1945, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας να ξεκινήσει ένας μεγάλος πόλεμος στο εγγύς μέλλον».
«Η Κίνα και η Ρωσία είναι οι κύριες δυνάμεις που επιδιώκουν να υπονομεύσουν την επιρροή των ΗΠΑ».
«Η Ρωσία έχει σημαντικές στρατηγικές, διαστημικές και κυβερνητικές δυνατότητες και, υπό τον Vladimir Putin επιδιώκει να ανακτήσει την παγκόσμια ηγεσία σε επίπεδο Ψυχρού Πολέμου».

Δεν υπάρχει εναλλακτική για τη Ρωσία

«Επομένως, πρέπει να καταλάβετε ότι τώρα οι ΗΠΑ, αντιμέτωπες με δυσκολίες σε πολλά μέτωπα, προσπαθούν να διαπραγματευτούν και να δημιουργήσουν «ομίχλη», γιατί προχωράμε μπροστά και σύντομα δεν θα υπάρχει κανείς και τίποτα για διαπραγμάτευση.
Οι ΗΠΑ το φοβούνται πολύ αυτό και προσποιούνται ότι θέλουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και ότι δεν θέλουν να πολεμήσουν με την Κίνα.
Αλλά την ίδια στιγμή, ο κύριος στόχος των ΗΠΑ να νικήσουν τη Ρωσία στην Ουκρανία και όχι μόνο, δεν έχει εκλείψει.
Η θέση μας σε αυτή την κατάσταση σκιαγραφήθηκε αναλυτικά από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov:
«Η Δύση λέει ανοιχτά ότι στόχος της είναι να νικήσει στρατηγικά και τακτικά τη Ρωσία.
Αυτό μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση για να επιτύχουμε όλους τους στόχους μας και να κερδίσουμε τη νίκη μόνοι μας.
Για τη Ρωσία δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές στην ιστορία, και δεν υπάρχει εναλλακτική στη νίκη μας».
Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουμε» καταλήγει το δημοσίευμα του RIA Novosti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης