Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλύψεις από Zakharova: Έχουμε στοιχεία για τη συμμετοχή ΗΠΑ και Βρετανίας στο σαμποτάζ των αγωγών Nord Streams

Αποκαλύψεις από Zakharova: Έχουμε στοιχεία για τη συμμετοχή ΗΠΑ και Βρετανίας στο σαμποτάζ των αγωγών Nord Streams
Έτοιμη να ξεσκεπάσει την αμερικανική εμπλοκή στην ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου η Ρωσία
Η Ρωσία έχει στοιχεία για τη συμμετοχή των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στην καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, όπως αποκάλυψε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Η διπλωμάτισσα πρόσθεσε ότι η δημοσίευσή τους θα εξαρτηθεί από την κατάσταση.
Επισημαίνεται ότο στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, η Nord Stream AG ανέφερε άνευ προηγουμένου ζημιά που προκλήθηκε μια μέρα νωρίτερα σε τρεις σειρές των υπεράκτιων αγωγών Nord Stream και Nord Stream 2.
Ακολούθως, στις 14 Αυγούστου αυτής της χρονιάς, η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ανέφερε ότι η γερμανική Γενική Εισαγγελία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για έναν Ουκρανό εκπαιδευτή καταδύσεων ύποπτου για συμμετοχή στην έκρηξη του Nord Stream.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή.
Η γερμανική εισαγγελία, όπως ανέφερε το δημοσίευμα, υποπτεύεται δύο ακόμη Ουκρανούς εκπαιδευτές καταδύσεων για συμμετοχή στη δολιοφθορά του Nord Stream.
Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου Wolfgang Büchner δήλωσε ότι η έρευνα για τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 είναι η ύψιστη προτεραιότητα για τη γερμανική κυβέρνηση.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δήλωσε νωρλιτερα ότι η Ρωσία «δεν έχει καμία αμφιβολία» πως η έκρηξη του Nord Stream πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ασκήσει δίωξη για μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης