Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μερκούρης (στρατιωτικός αναλυτής): Παντελώς ανίκανοι στο ανοιχτό πεδίο οι Ουκρανοί - Βρίσκουν καταφύγιο τις πόλεις του Donbass

Μερκούρης (στρατιωτικός αναλυτής): Παντελώς ανίκανοι στο ανοιχτό πεδίο οι Ουκρανοί - Βρίσκουν καταφύγιο τις πόλεις του Donbass
Βασικό πρόβλημα του Κιέβου το γεγονός ότι οι δυνάμεις του στο Κεντρικό και Νότιο Donbass δεν μπορούν να διατηρήσουν θέσεις μεταξύ των πόλεων και χωριών
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναγκάζονται να αποσυρθούν από τα ανοιχτά πεδία των πολεμικών συγκρούσεων στο Νότιο και Κεντρικό Donbass και να καταφύγουν σε κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με τον Βρετανό αναλυτή Αλέξανδρος Μερκούρης στο κανάλι The Duran στο YouTube.
«Οι Ρώσοι μπορούν να αποκόψουν τις ουκρανικές μονάδες, οι οποίες αναγκάζονται να υποχωρήσουν σε πόλεις για να προστατευτούν, επειδή δεν είναι αρκετά ισχυρές ώστε να αμυνθούν σε ανοιχτό έδαφος», σημείωσε ο αναλυτής.
Πιστεύει ότι ένα από τα βασικά προβλήματα του Κιέβου είναι πως οι δυνάμεις του στο Κεντρικό και Νότιο Donbass είναι τόσο υπερφορτωμένες που δεν μπορούν να διατηρήσουν θέσεις μεταξύ των πόλεων και χωριών.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αδυνατούν να κατασκευάσουν οχυρώσεις σε αυτά τα σημεία, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στον ρωσικό στρατό να πραγματοποιεί ελιγμούς, προσδιόρισε ο αναλυτής.
Ο Μερκούρης σημείωσε ότι αυτό παρατηρείται σε όλο το Νότιο και Κεντρικό Donbass, στη Zaporozhia, στην Kherson και στις γύρω περιοχές, όπου η ουκρανική αντίσταση εξασθενεί ραγδαία.
Σε ένα πρόσφατο σχόλιο του, ο Βρετανός αναλυτής δήλωσε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή παραδέχονται πως είναι καταδικασμένοι σε ήττα.
Τόνισε ότι ένα από τα στοιχεία που τον εντυπωσίασαν από τις μαρτυρίες των Ουκρανών στρατιωτών από την εμπόλεμη ζώνη ήταν η ομόφωνη αποδοχή ότι η κατάσταση είναι καταστροφική και πως η Ουκρανία οδεύει προς ολική ήττα.
Επίσης, σημείωσε ότι η πόλη Kurakhovo στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk απειλείται με περικύκλωση λόγω της προέλασης του ρωσικού στρατού και της αδυναμίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να υποχωρήσουν προς τον βορρά λόγω της παρουσίας του υδροταμιευτήρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης