Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Biden με Netanyahu για 50 λεπτά – Στο επίκεντρο οι επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο

Τηλεφωνική επικοινωνία Biden με Netanyahu για 50 λεπτά – Στο επίκεντρο οι επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο

Το Ισραήλ αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για την ώρα

Σχετικά Άρθρα
Ο Joe Biden και ο Netanyahu μίλησαν για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό την Τετάρτη (9/10/2024), μια κλήση που είναι κρίσιμη για την εξέλιξη του πολέμου που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ κατά πάντων.
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια για προεδρία, Kamala Harris, συμμετείχε επίσης στην κλήση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Ο χρόνος και το εύρος των ισραηλινών αντιποίνων είναι ακόμη ασαφή και ένας λάθος υπολογισμός θα μπορούσε να ωθήσει το Ιράν και το Ισραήλ σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας, τον οποίο καμία πλευρά δεν λέει ότι θέλει.
Οι ΗΠΑ, ο σταθερός σύμμαχος του Ισραήλ, είναι επιφυλακτικές για το ενδεχόμενο να παρασυρθούν στις μάχες και τα σοκ στις τιμές του πετρελαίου.
Η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του πρωθυπουργού του Ισραήλ και του προέδρου των ΗΠΑ και της αντιπροέδρου έληξε μετά από 50 λεπτά, σύμφωνα με το γραφείο του Netanyahu..
Δεν έχουν ακόμη δοθεί πληροφορίες σχετικά με το περιοεχομενό του.
Η κυβέρνηση Biden επιθυμεί να σταθμίσει τα σχέδια του Ισραήλ και να αποφύγει εκπλήξεις όπως η ισραηλινή δολοφονία του ηγέτη της Hezbollah, αν και η Wall Street Journal αναφέρει ότι το Ισραήλ μέχρι στιγμής αρνήθηκε να μοιραστεί λεπτομέρειες.
Ο Biden δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα υποστηρίξει χτυπήματα σε ιρανικές εγκαταστάσεις πετρελαίου ή πυρηνικών εγκαταστάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης