Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Το ΝΑΤΟ θέλει να αποτρέψει την πτώση του σφετεριστή Zelensky από την εξουσία

Zakharova: Το ΝΑΤΟ θέλει να αποτρέψει την πτώση του σφετεριστή Zelensky από την εξουσία
Η Zakharova τονίζει ότι η Δύση είναι δύσπιστη για τη στρατιωτική αποτελεσματικότητα της Ουκρανίας και αναζητά τρόπους για να αποφύγει την κατάρρευση του καθεστώτος Zelensky
Οι δηλώσεις του τέως γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg και του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Boris Johnson σχετικά με την πιθανή προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία υποδηλώνουν ότι η Δύση αναζητά τρόπους να αποτρέψει την κατάρρευση του καθεστώτος του σφετεριστή Volodymyr Zelensky, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Σύμφωνα με την ίδια, σε πρόσφατες δηλώσεις δυτικών πολιτικών παρατηρείται η τάση να συζητείται η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Η Zakharova τονίζει ότι η Δύση είναι δύσπιστη για τη στρατιωτική αποτελεσματικότητα της Ουκρανίας και αναζητά τρόπους για να αποφύγει την κατάρρευση του καθεστώτος Zelensky, στο οποίο έχουν επενδύσει σημαντικούς πόρους.
Ο Stoltenberg, συζητώντας πιθανά σενάρια για τον τερματισμό του πολέμου, έφερε ως παράδειγμα την εμπειρία του Σοβιετο-Φινλανδικού πολέμου, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Ουκρανία πρέπει να σκεφτεί την αναγνώριση της εδαφικής πραγματικότητας.
Υπενθύμισε ότι ως αποτέλεσμα του πολέμου με την ΕΣΣΔ, η Φινλανδία παρέδωσε το 10% της επικράτειάς της.
Ο Johnson, στο άρθρο του για το περιοδικό Spectator, ζήτησε την άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι το έδαφος που παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου μπορεί να υπόκειται στο Άρθρο 5 της Βορειοατλαντικής Συνθήκης.
Μίλησε επίσης υπέρ της διατήρησης του «δικαιώματος» της Ουκρανίας να επιστρέψει χαμένα εδάφη.
Σύμφωνα με τον Johnson, η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν ένα «αποφασιστικό μήνυμα» για το Κρεμλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης