Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα θραύσματα των ιρανικών πυραύλων τρομάζουν ακόμη και σήμερα τους Ισραηλινούς - «Σύγχρονοι, τεράστιοι και φονικοί βαλλιστικοί»

Τα θραύσματα των ιρανικών πυραύλων τρομάζουν ακόμη και σήμερα τους Ισραηλινούς - «Σύγχρονοι, τεράστιοι και φονικοί βαλλιστικοί»
«Η κεφαλή αυτού του πυραύλου, ο οποίος εκτοξεύθηκε απευθείας από το Ιράν προς το Ισραήλ, ζυγίζει περίπου 1 τόνο. Είναι ικανός να καταστρέψει ολόκληρο κτίριο»
Στην επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ της 1η Οκτωβρίου, η Τεχεράνη αξιοποίησε σύγχρονους και βαρείς βαλλιστικούς πυραύλους, ικανούς να καταστρέψουν πλήρως ένα πολυώροφο κτίριο, όπως επιβεβαίωσε ο ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου Sputnik που είδε τα θραύσματα καταρριφθέντων ιρανικών πυραύλων σε μία από τις βάσεις του ισραηλινού στρατού.
Όλα τα θραύσματα των πυραύλων που παρουσιάστηκαν από τον Ισραηλινό στρατό, είχαν μήκος πάνω από 10 μέτρα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή.
Ένα από αυτά, θραύσμα καταρριφθέντος βαλλιστικού πυραύλου Khaybar Shekan, ο οποίος έχει εμβέλεια έως 1.450 χιλιόμετρα, βρέθηκε λίγο έξω από την πόλη Arad, στο νότιο Ισραήλ.
«Η κεφαλή αυτού του πυραύλου, ο οποίος εκτοξεύθηκε απευθείας από το Ιράν προς το Ισραήλ, ζυγίζει περίπου 1 τόνο. Είναι ικανός να καταστρέψει ολόκληρο κτίριο. Αυτή η επίθεση ανάγκασε τους περισσότερους Ισραηλινούς να καταφύγουν σε καταφύγια... Το Ιράν επιτέθηκε με απαράδεκτο τρόπο και θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες», δήλωσε στο Sputnik ο Αντισυνταγματάρχης Nadav Shoshani, διεθνής εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF).
Ένας εκπρόσωπος της ειδικής μονάδας μηχανικών του IDF, η οποία ασχολείται με τη μελέτη και εξουδετέρωση εχθρικού εξοπλισμού, δήλωσε επίσης στο Sputnik ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι Khaybar Shekan μπορούν να ζυγίζουν έως και 18 τόνους, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών κεφαλών και των καυσίμων.
«Αυτός είναι ένας σύγχρονος πύραυλος, που κατασκευάστηκε την τελευταία δεκαετία. Αναχαιτίστηκε από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Strela.
Αυτοί οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά στρατιωτικών βάσεων και κάποιων πολιτικών στόχων... Βρήκαμε πολεμικές κεφαλές που δεν εξερράγησαν στις πόλεις Be'er Sheva και Herzliya. Συνολικά εκτοξεύθηκαν 180 τέτοιοι πύραυλοι, έχουμε βρει θραύσματα αρκετών δεκάδων και συνεχίζουμε την έρευνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Στα ευρήματα των IDF περιλαμβανόταν επίσης ένα θραύσμα βαλλιστικού πυραύλου υγρού καυσίμου Emad, ο οποίος εκτοξεύθηκε κατά του Ισραήλ κατά την πρώτη άμεση επίθεση του Ιράν τον Απρίλιο.
Το Ιράν εκτόξευσε ένα μπαράζ πυραύλων κατά του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου, σε μια επίθεση που περιέγραψε ως νόμιμη αυτοάμυνα και αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Hezbollah, Hassan Nasrallah, καθώς και τις δολοφονίες του πολιτικού ηγέτη της Hamas, Ismail Haniyeh, και του ανώτερου διοικητή των IRGC, Abbas Nilforoushan, νωρίτερα φέτος.
Πολλοί υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η χώρα τους δεν επιθυμεί πόλεμο, αλλά θα απαντήσει αποφασιστικά σε οποιαδήποτε επίθεση κατά της ασφάλειας και της κυριαρχίας της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης