Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Buffett «ψηφίζει» Ιαπωνία - Η Berkshire Hathaway συγκέντρωσε 1,9 δισ. δολ. σε ομόλογα Samurai

O Buffett «ψηφίζει» Ιαπωνία - Η Berkshire Hathaway συγκέντρωσε 1,9 δισ. δολ. σε ομόλογα Samurai
Προσδοκίες της για άνοδο των ιαπωνικών μετοχών
Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett συγκέντρωσε 281,8 δισεκατομμύρια γεν (1,9 δισεκατομμύρια δολάρια) σε προσφορά ομολόγων σε γεν, μια κίνηση που, σύμφωνα με αναλυτές, θέτει τις βάσεις για την αμερικανική επενδυτική εταιρεία να αυξήσει την έκθεσή της σε ιαπωνικά περιουσιακά στοιχεία.
Η συμφωνία ήταν η μεγαλύτερη πώληση ομολόγων στο ιαπωνικό νόμισμα για την εταιρεία τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με το Reuters.
Η έκδοση ομολόγων σε γεν, ή σαμουράι, σηματοδοτεί την εμβάθυνση της σχέσης του Buffet με τις ιαπωνικές κεφαλαιαγορές μετά τις αγορές μετοχών του στους πέντε μεγαλύτερους εμπορικούς οίκους της χώρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Η Berkshire Hathaway ανέφερε σε καταχώρηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ότι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τη συμφωνία θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.
Δεν αποκάλυψε το μέγεθος της συμφωνίας στην κατάθεση.

Ποντάρει στην Ιαπωνία

Η εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι θα αγόραζε μερίδια σε εμπορικούς οίκους της Ιαπωνίας το 2020 με σκοπό να τα κρατήσει μακροπρόθεσμα και να αυξήσει την ιδιοκτησία της σε ποσοστό έως και 9,9%.
Έκτοτε, έχει αυξήσει το μερίδιό της στις πέντε κορυφαίες εταιρείες εμπορίας της Ιαπωνίας σε περίπου 9% η καθεμία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της τον Φεβρουάριο.
Πούλησε ομόλογα ύψους 263,3 δισ. γεν τον Απρίλιο.
«Οι πωλήσεις ομολόγων σε γεν της Berkshire φέτος είναι οι μεγαλύτερες μέσα σε ένα χρόνο από τότε που άρχισε να πουλάει ομόλογα σε γεν και αυτό δείχνει τις προσδοκίες της για άνοδο των ιαπωνικών μετοχών», δήλωσε ο Takehiko Masuzawa, επικεφαλής συναλλαγών της Phillip Securities Japan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης