Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Εισβολή» των κινέζικων αυτοκινητοβιομηχανιών στη Ρωσία, στη θέση των δυτικών που αποχώρησαν

«Εισβολή» των κινέζικων αυτοκινητοβιομηχανιών στη Ρωσία, στη θέση των δυτικών που αποχώρησαν
Η κινεζική Chery συναρμολογεί αυτοκίνητα σε ρωσικά εργοστάσια που εκκενώθηκαν από δυτικούς αντιπάλους
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery έχει αρχίσει να συναρμολογεί αυτοκίνητα στη Ρωσία για πώληση στη χώρα, σε τρία εργοστάσια που εκκενώθηκαν από δυτικούς αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένης της Volkswagen και της Mercedes, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κατακτήσει περισσότερο από το ήμισυ της αγοράς αυτοκινήτων της Ρωσίας από πλευράς πωλήσεων από τότε που οι περισσότεροι δυτικοί ομόλογοι εγκατέλειψαν τη χώρα μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο ρόλος της Κίνας

Πλέον, επεκτείνουν την εμβέλειά τους για να αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας παραγωγής της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο το Πεκίνο διαδραματίζει έναν πιο σημαίνοντα ρόλο στο μεταβαλλόμενο μεταποιητικό τοπίο και την οικονομία της Ρωσίας μετά την εισβολή.
Εκτός από τις εισαγωγές τελικών αυτοκινήτων στη Ρωσία, η Chery, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα πέμπτο των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων της Ρωσίας, εισάγει σχεδόν έτοιμα αυτοκίνητα και ολοκληρώνει τη συναρμολόγηση σε τρία ρωσικά εργοστάσια.

Ισχυρή ζήτηση

Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων της Κίνας είναι πιθανό να ποντάρει στην ισχυρή ζήτηση στη χώρα, καθώς η εγχώρια αγορά της Ρωσίας αγωνίζεται με περιορισμένη παραγωγή και ανεκμετάλλευτη παραγωγική ικανότητα, ανέφεραν οι πηγές.
Η Chery δήλωσε σε γραπτή δήλωση ότι προμηθεύει τη ρωσική αγορά με επιβατικά αυτοκίνητα, αλλά δεν σχεδιάζει να κατασκευάσει ή να αγοράσει δικά της εργοστάσια εκεί.
Δεν σχολίασε τις ερωτήσεις του Reuters σχετικά με τις εργασίες συναρμολόγησης στα εργοστάσια.
Η κίνηση της Chery να ξεκινήσει την παραγωγή στα τρία εργοστάσια και η έναρξη των πωλήσεων των μοντέλων που συναρμολογούνται εκεί δεν έχουν αναφερθεί προηγουμένως.
Η Ρωσία αυξάνει τα τέλη για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα, ενθαρρύνοντας ενδεχομένως τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες να εντοπίσουν την παραγωγή.
Τα σχέδια παγκόσμιας επέκτασης της Chery προβλέπουν την είσοδο της εταιρείας σε περισσότερες από 60 νέες αγορές μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, δήλωσε τον Ιούλιο ο αντιπρόεδρος Shawn Xu.
Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβεβαιώσει τους δασμούς στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων που κατασκευάζονται στην Κίνα, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της Chery που κατασκευάζονται στην Κίνα θα υπόκεινται σε πρόσθετο δασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης