Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καυτό παρασκήνιο από ΣΥΡΙΖΑ - Η Κεντρική Επιτροπή αδύναμη να στηρίξει το τελεσίγραφο στον Κασσελάκη - Η... σύμπνοια Πολάκη

Καυτό παρασκήνιο από ΣΥΡΙΖΑ - Η Κεντρική Επιτροπή αδύναμη να στηρίξει το τελεσίγραφο στον Κασσελάκη - Η... σύμπνοια Πολάκη
Δύσκολη η επίτευξη απαρτίας για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο (12/10/2024)
Σχετικά Άρθρα

Κωμικοτραγική είναι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αβαντάρει το ΠΑΣΟΚ, που -όπως όλα δείχνουν- τελικά θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση.
Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε; Μερίδα του «παλιού» ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί -με κάθε τρόπο- να απομακρύνει τον Στέφανο Κασσελάκη, κάτι που -επί του παρόντος τουλάχιστον- είναι αδύνατο... Μάλιστα, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος φαίνεται… ανίκανη ακόμα και να στηρίξει το «τελεσίγραφο» προς τον έκπτωτο πρόεδρο προκειμένου να πάρει πίσω το εξώδικο για τη διαρροή του πόθεν έσχες στα Μέσα Ενημέρωσης.
Σημειωτέον, ότι έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο (12/10/2024) προκειμένου να αποφασιστεί εάν ο κ. Κασσελάκης θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία ή όχι. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη η επίτευξη απαρτίας για τη συνεδρίαση. Μάλιστα, κομβικό ρόλο σε αυτό αναμένεται να διαδραματίσει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος εάν δεν συμμετέχει, δύσκολα θα συγκεντρωθούν τα 148 μέλη που απαιτούνται για την απαρτία.

Ο ρόλος Πολάκη

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ο κ. Πολάκης έχει εκφράσει την αντίθεση του τόσο με τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής όσο και τα περί διαγραφής του κ. Κασσελακη, καθώς κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί αδυναμία.
«Δεν συμφωνώ με την ΚΕ του Σαββάτου», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι «δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο να στέλνει πρώην πρόεδρος εξώδικο προς το κόμμα που θέλει να ηγηθεί και δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο Κεντρική Επιτροπή να διαγραφεί έναν υποψήφιο πρόεδρο» δήλωσε ο Κρητικός βουλευτής από το περιστύλιο της Βουλής και υποστήριξε «δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει διαγραφή. Πρέπει να αναμετρηθούμε στα ίσα. Εγώ δεν θέλω να τον αποκλείσω, θέλω να τον νικήσω».

Αναβάλλεται η σύσκεψη των πέντε υποψηφίων προέδρων

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναβάλλεται η σύσκεψη των πέντε υποψήφιων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου, με την παρουσία της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ωστόσο, οι τρεις από τους πέντε υποψήφιους απέρριψαν το ενδεχόμενο να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο κατηγορούν για το εξώδικο που κατέθεσε, γεγονός που θεωρούν απαράδεκτο για τα δεδομένα του κόμματος. Επιπλέον, η άρνηση των υποψηφίων οφείλεται και στο ότι η σύσκεψη δεν τέθηκε υπό την αιγίδα των θεσμικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η αλλαγή στάσης από τον κ. Πολάκη, ο οποίος κάθε άλλο παρά «αψύ Κρητικό» θυμίζει, ενώ εντύπωση προκαλεί και η περίεργη... σύμπνοια με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο κ. Πολάκης -σε αντίθεση με τους συνυποψήφιους του- δεν είχε κάποια... αντίρρηση να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Κασσελάκη…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης