Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Al Jazeera κατηγoρεί το Ισραήλ ότι στοχοποιεί σκόπιμα δημοσιογράφους στη Γάζα

Το Al Jazeera κατηγoρεί το Ισραήλ ότι στοχοποιεί σκόπιμα δημοσιογράφους στη Γάζα
Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις έβαλαν στο στόχαστρο δημοσιογράφους που εργάζονταν στον καταυλισμό Jabalia στη Λωρίδα της Γάζας
Το Al Jazeera κατηγόρησε το Ισραήλ ότι στοχοποιεί σκόπιμα δημοσιογράφους, αφού ένας από τους εικονολήπτες του πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά από ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή την Τετάρτη, ενώ ένας φωτορεπόρτερ άλλου δικτύου σκοτώθηκε και ένας τρίτος τραυματίστηκε επίσης, ενώ κάλυπτε την πολιορκία του στρατοπέδου Jabalia στη βόρεια Γάζα.

Σε ανακοίνωσή του ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας που εδρεύει στο Κατάρ ανέφερε:

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις έβαλαν στο στόχαστρο έναν αριθμό δημοσιογράφων που εργάζονταν στον καταυλισμό Jabalia στη Λωρίδα της Γάζας και γύρω από αυτόν σήμερα το απόγευμα, σκοτώνοντας έναν από τους εικονολήπτες και τραυματίζοντας σοβαρά τον εικονολήπτη του αραβικού καναλιού Al Jazeera Fadi Al Wahidi με μια σφαίρα στο λαιμό του, προκαλώντας του κρίσιμο τραυματισμό, ενώ κάλυπτε την επίθεση στον καταυλισμό.
Το περιστατικό αυτό σηματοδοτεί άλλη μια σοβαρή παραβίαση κατά των δημοσιογράφων στη Γάζα, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις είναι όλο και πιο εχθρικές απέναντι στους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης».
Το τηλεοπτικό κανάλι al-Aqsa που συνδέεται με τη Χαμάς ανέφερε στο Telegram ότι ένας από τους φωτορεπόρτερ του, ο Mohammad al-Tanani, σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia την Τετάρτη, ενώ ο δημοσιογράφος του Tamer Labad, τραυματίστηκε.
Δύο ημέρες νωρίτερα, ένας άλλος εικονολήπτης του Al Jazeera, ο Ali Al-Attar, είχε επίσης τραυματιστεί σοβαρά σε ισραηλινή επίθεση σε νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα.
Ο Hossam Shabat, ένας από τους λίγους εναπομείναντες δημοσιογράφους στην περιοχή, δήλωσε ότι οι συνάδελφοί του Al Wahidi και Labad βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και δεν υπάρχει πολύ καλή θεραπεία γι' αυτούς εδώ.
Παρακαλώ προσευχηθείτε γι' αυτούς και για εμάς», έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης