Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin… αποδέσμευσε από τα καθήκοντα του τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov

Ο Putin… αποδέσμευσε από τα καθήκοντα του τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov
Ο 69χρονος Anatoly Antonov ολοκλήρωσε τη θητεία του, σύντομα ο ορισμός του νέου Ρώσου πρέσβη
Με Προεδρικό Διάταγμα ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αποδέσμευσε από τα καθήκοντα του τον Anatoly Antonov, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ.
«Ο Anatoly Ivanovic Antonov αποδεσμεύεται από τα καθήκοντα του ως Πληρεξούσιος Πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις ΗΠΑ και ως Μόνιμος Παρατηρητής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών στην Ουάσινγκτον» αναφέρει το Προεδρικό Διάταγμα.
Ο 69χρονος Antonov υπηρέτησε ως πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ από το 2017, ενώ είχε δηλώσει ότι τον περασμένο Ιούλιο ότι δεν ήθελε να παρατείνει τον διορισμό του στην Ουάσινγκτον.
Στις 5 Οκτωβρίου η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ότι ο Antonov ολοκλήρωσε την αποστολή του στις ΗΠΑ.
Η Ρωσία απέρριψε τις εικασίες ότι με την «αποδέσμευση» του Antonov υποβαθμίζει τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέροντας πως θα διοριστεί νέος Ρώσος πρεσβευτής.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov είχε υποστηρίξει πως η υποψηφιότητα του νέου Ρώσου πρέσβη δεν θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ που είναι προγραμματισμένες για τις 5 Νοεμβρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης