Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Καμία βάση για συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όποιος κι αν εκλεγεί πρόεδρος

Ρωσία: Καμία βάση για συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όποιος κι αν εκλεγεί πρόεδρος
Η Ρωσία διαμηνύει ότι δεν μπορούν να διεξαχθούν συνομιλίες για τη στρατηγική σταθερότητα ή την παράταση της νέας συνθήκης START
Η Μόσχα δεν βλέπει επί του παρόντος καμία βάση για συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, ανεξάρτητα από το ποιος θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov.
«Εάν δεν αλλάξει αυτή η γραμμή [της αντιρωσικής πολιτικής που ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους], δεν μπορούν να διεξαχθούν συνομιλίες για τη στρατηγική σταθερότητα ή την παράταση της νέας συνθήκης START, ανεξάρτητα από το ποιος θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ», δήλωσε ο ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης στους δημοσιογράφους.
Στις 21 Φεβρουαρίου 2023, ο πρόεδρος Vladimir Putin, δήλωσε ότι η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στη Νέα START, αλλά δεν αποσύρεται από τη συμφωνία.
Τόνισε ότι προτού η Ρωσία εξετάσει το ενδεχόμενο επανέναρξης των εργασιών στο πλαίσιο της συνθήκης θα χρειαζόταν σαφήνεια σχετικά με το πώς το έγγραφο λαμβάνει υπόψη τα οπλοστάσια όχι μόνο των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και άλλων πυρηνικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ - της Βρετανίας και της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης