Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεπανόρθωτο πλήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ - Ισραήλ - O Netanyahu λέει ψέματα στον Biden, περιμένει τον Trump

Ανεπανόρθωτο πλήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ - Ισραήλ - O Netanyahu λέει ψέματα στον Biden, περιμένει τον Trump
«Ο Netanyahu περιμένει τον Donald Trump», εκτιμά Ρώσος αναλυτής
Ανεπανόρθωτο είναι το πλήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ - Ισραήλ, εκτιμούν Ρώσοι αναλυτές, με τον Netanyahu να λέει ψέματα στον Biden, περιμένοντας την επιστροφή του Donald Trump στον Λευκό Οίκο.
Η Τεχεράνη φοβάται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Netanyahu θα το παρατραβήξει στη συνεχιζόμενη ανταλλαγή πληγμάτων, σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο.
Ιρανοί βουλευτές έχουν ζητήσει την αναθεώρηση του πυρηνικού δόγματος της χώρας και παροτρύνουν την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο χτυπημάτων στις ενεργειακές υποδομές του εβραϊκού κράτους.
Οι ΗΠΑ παρακολουθούν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα, ελπίζοντας ότι το Ισραήλ θα τις κρατήσει ενήμερες για τυχόν σχεδιαζόμενες στρατιωτικές ενέργειες.

Αδύνατο ένα χτύπημα στο Ισραήλ χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ

Οι ειδικοί λένε στη Nezavisimaya Gazeta ότι η πραγματοποίηση ισχυρών χτυπημάτων στις υποδομές του Ιράν είναι αδύνατη χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ.
Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι οποιοδήποτε σχέδιο επίθεσης στο Ιράν θα απαιτούσε προκαταρκτικές συζητήσεις με το Πεντάγωνο.
Επιπλέον, ο επικεφαλής του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας φέρεται να έχει ζητήσει από την Ουάσινγκτον την παράδοση αντιπυραυλικών πυραύλων για το τοπικό σύστημα αεράμυνας, το οποίο, σύμφωνα με τους Ιρανούς, εξαντλήθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια των πυραυλικών επιθέσεων.
Ωστόσο, η προθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να συνδράμουν στο σχεδιασμό μιας επίθεσης κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι αμφίβολη.
Πηγές της Wall Street Journal υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Biden είναι απογοητευμένη από το γεγονός ότι η ισραηλινή κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν έχει πρόβλημα να κρατά την Ουάσιγκτον στο σκοτάδι για σημαντικές μυστικές επιχειρήσεις, όπως συνέβη με τη δολοφονία του γενικού γραμματέα της Hezbollah, Hassan Nasrallah στις 27 Σεπτεμβρίου.
«Νομίζω ότι ο Biden και η παρέα του δεν θέλουν κλιμάκωση», δήλωσε στη Nezavisimaya Gazeta ο Vladimir Frolov, πρώην υπάλληλος της ρωσικής πρεσβείας στις ΗΠΑ και ειδικός σε θέματα διεθνών σχέσεων.
«Ειδικά δεν θέλουν χτυπήματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, οι οποίες είναι βαθιά θαμμένες και δεν μπορούν να καταστραφούν αποτελεσματικά χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί να προμηθεύσουν το Ισραήλ με βόμβες υψηλής απόδοσης με διατρητική κεφαλή.

Ανεπανόρθωτο πλήγμα

«Οι σχέσεις του Ισραήλ με τον Biden έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.
Ο Netanyahu απλώς του λέει ψέματα», πιστεύει ο εμπειρογνώμονας.
Υπενθύμισε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη  Hezbollah που παραβίασε το Ισραήλ, την οποία ο Biden παρουσίασε δημόσια μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, λίγο καιρό πριν από την εξόντωση του Nasrallah.
«Ο Netanyahu περιμένει τον Donald Trump», πρόσθεσε ο εμπειρογνώμονας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα του Biden ανησυχεί ότι μια κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή θα επηρεάσει τα ποσοστά των Δημοκρατικών στην κρίσιμη πολιτεία του Μίσιγκαν, όπου ζει μια μεγάλη αραβική κοινότητα, και θα ανατρέψει τις ισορροπίες των εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης