Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Συνέδριο για τις Τάσεις και τις Προκλήσεις της Αγοράς Κατοικίας - 21 και 22 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής

Συνέδριο για τις Τάσεις και τις Προκλήσεις της Αγοράς Κατοικίας - 21 και 22 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
Τι θα συμβεί στην αγορά ακινήτων;
Μετά από μια περίοδο έντονων ανακατατάξεων στην αγορά ακινήτων, η 25η Prodexpo, το μακροβιότερο και κορυφαίο συνέδριο στον τομέα του real estate στην Ελλάδα, επιστρέφει στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το συνέδριο έρχεται για να δώσει απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα του κλάδου, με στόχο να συγκεντρώσει όλους τους σημαντικούς παίκτες της αγοράς ακινήτων, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Δεκάδες ομιλητές θα συμμετάσχουν από πολλές χώρες, με το πρόγραμμα να αναπτύσσεται σε δύο αίθουσες, καλύπτοντας κρίσιμα ζητήματα της αγοράς.
Δύο ολόκληρες ημέρες αφιερωμένες στην οικιστική αγορά. Για πρώτη φορά φέτος, η Prodexpo πραγματοποιεί ένα διήμερο ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο αποκλειστικά στην οικιστική αγορά, το οποίο θα διεξάγεται παράλληλα με το κύριο πρόγραμμα του συνεδρίου σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες και ευκαιρίες δικτύωσης. Οι συμμετέχοντες θα αναλύσουν κρίσιμα ζητήματα, όπως:
Η εξέλιξη της ιδιοκτησίας κατοικιών στην Ελλάδα: Μετά από χρόνια οικονομικής κρίσης, παρατηρείται μια σταδιακή στροφή προς την ενοικίαση. Ποιες είναι οι αιτίες αυτής της αλλαγής και ποιες οι επιπτώσεις της στην αγορά; Η ανάπτυξη της αγοράς των στεγαστικών δανείων: Οι νέες πολιτικές της κεντρικής τράπεζας και οι πρωτοβουλίες των τραπεζών μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στην αγορά κατοικίας; Ο ρόλος της τεχνολογίας: Πώς οι πλατφόρμες proptech αλλάζουν τον τρόπο που αγοράζουμε και πουλάμε ακίνητα; Ποια είναι τα οφέλη και οι προκλήσεις της ψηφιοποίησης στον κλάδο; Οι επιπτώσεις της βραχυχρόνιας μίσθωσης: Πώς η Airbnb και άλλες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης επηρεάζουν την προσφορά και τις τιμές των κατοικιών; Οι προκλήσεις της αύξησης των ενοικίων: Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η στέγαση είναι προσιτή για όλους.
Στο πλαίσιο των παραπάνω συζητήσεων θα συμμετέχουν: Βασιλική Βλαχοστεργίου, Τράπεζα της Ελλάδος, Γιώργος Γαβριηλίδης, Elxis Greek Real Estate Services, Καθηγ. Γιώργος Δελλής, Νομική Σχολή Αθήνας, Κοσμάς Θεοδωρίδης, Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών Αττικής/Ευρωπαϊκή Ένωση Μεσιτών, Κωνσταντίνος Κιάμος, STAMA Greece, Δημήτρης Μελαχροινός, Spitogatos, Παύλος Λοΐζου, Ask Wire, Φαίη Μακαντάση, διαΝΕΟσις, Παντελής Μαραβέας, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Αντώνης Μαρκόπουλος, Prosperty, Δημήτρης Μπινιάρης, ΟΜΑΣΕ, Ιωάννης Παλόγλου, Τειρεσίας, Αλέξης Πανταζής, Hellas Direct, Ελευθέριος Ποταμιάνος, Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών-Αττικής, Σπύρος Πρωτοψάλτης, ΔΥΠΑ, Γιάννης Ρεβύθης, Revithis Real Estate, Στέλιος Σακαρέτσιος, Ελληνικό Κτηματολόγιο, Στράτος Παραδιάς, Πρόεδρος, Π.ΟΜ.ΙΔ.Α., Valentina Reino, Head of Public Policy & Campaign – Southern Europe, Airbnb, Ricardo Sousa, CENTURY 21 Πορτογαλία, Ισπανία.
Για τους επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων, υπάρχει διαθέσιμο ειδικό εισιτήριο για το αφιέρωμα ή και ειδικό πακέτο συμμετοχής που εξασφαλίζει πλήρη πρόσβαση στο συνέδριο. Το συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ελληνική αγορά ακινήτων, φέρνοντας κοντά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε μια εποχή που η αγορά αντιμετωπίζει προκλήσεις λόγω της αυξανόμενης ζήτησης κατοικίας και των μεταρρυθμίσεων στις κτηματολογικές διαδικασίες.

Πρόγραμμα
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Prodexpo

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης