Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η… περίεργη σύμπνοια Πολάκη με Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ - Η Σύνοδος Κορυφής των «5» που έγινε ραντεβού για… δύο

Η… περίεργη σύμπνοια Πολάκη με Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ - Η Σύνοδος Κορυφής των «5» που έγινε ραντεβού για… δύο

Παύλος Πολάκης και Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκαν στην Κουμουνδούρου - Οι κκ. Φάμελλος, Φαραντούρης και Γκλέτσος δεν εμφανίστηκαν στη συνάντηση

Σχετικά Άρθρα

(upd) Τα… πάνω κάτω έχουν έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου -όπως προκύπτει από τις εξελίξεις- γίνονται έντονες ζυμώσεις, ενώ άπαντες προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.
Τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ είναι ότι ο Παύλος Πολάκης από σφοδρός επικριτής του Στέφανου Κασσελάκη, έχει μετατραπεί σε συνομιλητή του. Ειδικότερα, ο άλλοτε «αψύς Κρητικός» συναντήθηκε στην Κουμουνδούρου με τον έκπτωτο πρόεδρο, καθώς οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι (Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Φαραντούρης, Απόστολος Γκλέτσος) για την ηγεσία του κόμματος δεν παρευρέθησαν στη συνάντηση της Κουμουνδούρου, αρνούμενοι να «νομιμοποιήσουν» τον κ. Κασσελάκη. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο θα συγκληθεί (εκτός απροόπτου) η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφασίσει εάν -μετά το εξώδικο- ο κ. Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος ή όχι στις εσωκομματικές εκλογές. Έτσι, η Σύνοδος Κορυφής των 5 μετετράπη σε ραντεβού για 2 και μάλιστα μεταξύ των άλλοτε άσπονδων εχθρών Κασσελάκη και Πολάκη.

Αναδίπλωση Κασσελάκη μετά τη συνάντηση με Πολάκη

Αν και συνάντηση με τον κ. Πολάκη είχε διάρκεια μόλις μισή ώρα, ήταν αρκετή ώστε ο κ. Κασσελάκης να αναθεωρήσει όσον αφορά το εξώδικο. Ειδικότερα, σε δηλώσεις του, έξω από την Κουμουνδούρου, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το περιεχόμενο έχει σε μεγάλο βαθμό ήδη ικανοποιηθεί από την γρήγορη αντίδραση του κόμματος με την δημοσιοποίηση και των υπολοίπων πόθεν έσχες.
Είναι σημαντικό να προβεί η γραμματεία σε έρευνα για τη διαρροή, ήταν μια επιλεκτική διαρροή στοιχείων.
Δεν έχω θέμα με επιθέσεις, αλλά υπάρχουν μερικές φορές που κάποιοι πρέπει να θέσουν κάποια όρια. Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα... Θα ήταν καλό να προβεί σε μια έρευνα το κόμμα».

«Όχι» από Πολάκη στον αποκλεισμό Κασσελάκη

«Δεν θέλω να αποκλείσω κανέναν, θέλω να τους νικήσω», είπε από την πλευρά του ο κ. Πολάκης, αναφέροντας ότι ήρθε στη συνάντηση, «σεβόμενος τη συμφωνία», «για να προσφέρω στην ομαλότητα ενόψει του συνεδρίου».
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Πολάκης έχει εκφράσει την αντίθεση του τόσο με τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής όσο και στα περί διαγραφής του κ. Κασσελακη, καθώς κάτι τέτοιο -όπως λέει- θα θεωρηθεί αδυναμία.
«Δεν συμφωνώ με την ΚΕ του Σαββάτου», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι «δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο να στέλνει πρώην πρόεδρος εξώδικο προς το κόμμα που θέλει να ηγηθεί και δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο Κεντρική Επιτροπή να διαγραφεί έναν υποψήφιο πρόεδρο» δήλωνε χθες από το περιστύλιο της Βουλής ο Κρητικός βουλευτής και υποστήριξε «δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει διαγραφή. Πρέπει να αναμετρηθούμε στα ίσα. Εγώ δεν θέλω να τον αποκλείσω, θέλω να τον νικήσω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης