Τελευταία Νέα
Διεθνή

Simon Tsipis (Αναλυτής): Ο Netanyahu είναι παρανοϊκός, θεωρεί εαυτόν... Θεό, βλέπει παντού προδότες και ενεργεί ως δικτάτορας

Simon Tsipis (Αναλυτής): Ο Netanyahu είναι παρανοϊκός, θεωρεί εαυτόν... Θεό, βλέπει παντού προδότες και ενεργεί ως δικτάτορας
Ο Netanyahu φοβάται και την σκιά του... ότι ακόμη και στον στενό του κύκλο «του σκάβουν τον λάκκο», ότι κάποιος μπορεί να τον ανατρέψει ή να τον αντικαταστήσει - Όσο πλησιάζουν οι αμερικανικές εκλογές, τόσο πιο ανένδοτος γίνεται και τόσο πιο «εξωφρενικές ενέργειες» κάνει», σημειώνει ο Δρ. Tsipis.
Στην περίπλοκη σχέση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Netanyahu, αποδίδει την ξαφνική ακύρωση της επίσκεψης του ισραηλινού υπουργού Άμυνας Yoav Gallant στις ΗΠΑ, ο ειδικός διεθνών σχέσεων με έδρα το Τελ Αβίβ, Δρ. Simon Tsipis.
Σύμφωνα με τον Δρ. Tsipis, ο Netanyahu φοβάται ότι ο Galant μπορεί να τον πυροβολεί και θα άρχιζε αμέσως να συνωμοτεί εναντίον του με την άφιξή του στις ΗΠΑ.
"Ο Netanyahu είναι παρανοϊκός, έχει σύνδρομο βασιλιά, σύμπλεγμα θεού", λέει ο Tsipis.
"Ο Netanyahu φοβάται και την σκιά του... ότι ακόμη και στον στενό του κύκλο «του σκάβουν τον λάκκο», ότι κάποιος μπορεί να τον ανατρέψει ή να τον αντικαταστήσει.
Αυτή η παράνοια του γίνεται όλο και πιο έντονη κάθε μέρα που περνάει.
Βλέπει παντού προδότες, βλέπει εχθρούς μέσα στον εσωτερικό του κύκλο».
Βλέποντας πώς το ενδεχόμενο ισραηλινό χτύπημα στο Ιράν ήταν το ίδιο το θέμα που έπρεπε να συζητήσουν ο Galant και ο Austin στις ΗΠΑ, ο Netanyahu ουσιαστικά κατέληξε «να κρατά όμηρο ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του πληθυσμού του Ισραήλ και της ιρανικής κοινωνίας», υποστηρίζει ο Δρ. Tsipis.

Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω από το γεγονός ότι ο Netanyahu προσπαθεί ουσιαστικά να εκβιάσει τις ΗΠΑ απειλώντας να ξεκινήσει μια μεγάλη σύγκρουση ακριβώς την παραμονή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, προσθέτει ο ειδικός.

«Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Netanyahu είναι αρκετά τεταμένες.
Ούτε οι Δημοκρατικοί, ούτε οι Ρεπουμπλικάνοι μπορούν να διεξαγάγουν τις εκλογές κανονικά εάν μαίνεται μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή», εξηγεί ο Δρ. Tsipis.
«Αυτός είναι ο μεγαλύτερος μοχλός του Netanyahu και το κύριο εργαλείο εκβιασμού».
Όσο πλησιάζουν οι αμερικανικές εκλογές, τόσο πιο ανένδοτος γίνεται ο Netanyahu και τόσο πιο «εξωφρενικές ενέργειες» κάνει», σημειώνει ο Δρ, Tsipis.
Προτείνει επίσης ότι το επερχόμενο τηλεφώνημα μεταξύ του Netanyahu και του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden θα σχετίζεται με την κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή: δηλαδή, ο Netanyahu πιθανότατα θα ζητήσει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών σε περίπτωση πολέμου με το Ιράν, ενώ ο Biden πιθανότατα θα απαιτήσει από τον Netanyahu να μην ξεκινήσει τέτοιος πόλεμος εξαρχής.
Τέλος, ο κ. Tsipis επισημαίνει ότι δεν πρέπει απαραίτητα να ταυτίζει κανείς τον Benjamin Netanyahu με το Ισραήλ.
«Ο Netanyahu δεν εκπροσωπεί ολόκληρο το Ισραήλ», επιμένει, υποστηρίζοντας ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επί του παρόντος «ενεργεί ως δικτάτορας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης