Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ απλώνει τα δίχτα της στη Μολδαβία με βοήθεια ρεκόρ 1,8 δισ. ευρώ πριν από τις κάλπες

Η ΕΕ απλώνει τα δίχτα της στη Μολδαβία με βοήθεια ρεκόρ 1,8 δισ. ευρώ πριν από τις κάλπες
Η αντι-ρωσική στάση... αποδίδει
Σχετικά Άρθρα
Την παροχή βοήθειας ύψους 1,8 δισ. ευρώ -ποσό ρεκόρ- για τη Μολδαβία ανακοίνωσε σήμερα 10/10 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εν αναμονή της διεξαγωγής κρίσιμων προεδρικών εκλογών (20/10) και δημοψηφίσματος για το μέλλον της χώρας.
«Θα επενδύσουμε 1,8 δισ. ευρώ» για την περίοδο 2025-2027 για να «ανακαινίσουμε σχολεία», να «κατασκευάσουμε δύο νέα νοσοκομεία», να αναπτύξουμε το Ίντερνετ όπως και υποδομές μεταφορών και ενέργειας «που συνδέονται με το ευρωπαϊκό δίκτυο», δήλωσε η Ursula Von der Leyen, έχοντας δίπλα της τη φιλο-ευρωπαία Μολδαβή πρόεδρο και εκ νέου υποψήφια για την προεδρία της χώρας, Maia Sandu.
Η Κομισιόν αναφέρει -σε ανακοίνωση- ότι πρόκειται για «το πιο σημαντικό πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας της ΕΕ από την ανεξαρτησία» της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας το 1991.
«Η προσέγγιση με την ΕΕ έχει σημαντικά οφέλη για τους πολίτες», δήλωσε η Maia Sandu σε δημοσιογράφους, η οποία πραγματοποιεί εκστρατεία για την επανεκλογή της και για το δημοψήφισμα που σχετίζεται με τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης