Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδιανόητο – Το Ισραήλ συνεχίζει την πολιορκία στη Jabalia, πυροβολώντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Αδιανόητο – Το Ισραήλ συνεχίζει την πολιορκία στη Jabalia, πυροβολώντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Δεν τις χωράει ανθρώπινος νους τις καταγγελίες για τις ωμότητες του ισραηλινού στρατού

Σχετικά Άρθρα
Οι κάτοικοι του Καταυλισμού Προσφύγων Jabalia στη βόρεια Γάζα έχουν υποστεί πέντε συνεχόμενες ημέρες έντονων ισραηλινών βομβαρδισμών, συμπεριλαμβανομένου χερσαίου αποκλεισμού, καταστροφής σπιτιών και αναγκαστικού εκτοπισμού.
Το σύστημα υγείας της Jabalia αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση, με τις ισραηλινές δυνάμεις να διατάσσουν την εκκένωση βασικών νοσοκομείων, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων Kamal Adwan και Al-Awda, δίνοντάς τους 24 ώρες για να συμμορφωθούν.
Αυτή η προθεσμία λήγει σήμερα, Πέμπτη 10/10/2024.
Αυτή σηματοδοτεί την τρίτη χερσαία εισβολή στη Jabalia από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου 2023.
Την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την έναρξη της χερσαίας επίθεσής του στη Jabalia, μετά από έντονες αεροπορικές επιδρομές στα ανατολικά και δυτικά τμήματα της βόρειας Γάζας, που χαρακτηρίζονται ως από τις βαρύτερες από τον Μάιο.
Τουλάχιστον 130 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις μέσα σε μία εβδομάδα, ανέφερε το κυβερνητικό γραφείο ΜΜΕ.
Τη Δευτέρα, οι κάτοικοι των Jabalia, Beit Hanoun και Beit Lahia προειδοποιήθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις να εκκενώσουν και να μετακινηθούν στο νότιο τμήμα της Γάζας.
Εν τω μεταξύ, περιοχές σε Beit Lahia, Al-Tawam και Al-Atatra έχουν υποστεί συνεχείς αεροπορικούς και χερσαίους βομβαρδισμούς.
Σύμφωνα με επίσημες παλαιστινιακές εκθέσεις, περίπου 700.000 από τους 1,2 εκατομμύρια κατοίκους στις βόρειες περιοχές της Γάζας επέλεξαν να μείνουν παρά τις εντολές εκκένωσης.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει την περιοχή του στρατοπέδου Jabalia, με χερσαίες εισβολές να πραγματοποιούνται το πρωί της Πέμπτης.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισβάλλουν στον προσφυγικό καταυλισμό Al Fara, στοχεύοντας ιατρικά πληρώματα

Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε τις επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό Al Fara στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, από χθες τα μεσάνυχτα, με πρόσθετες ενισχύσεις να φθάνουν από το στρατιωτικό σημείο ελέγχου Al Hamra, σύμφωνα με αναφορές του Παλαιστινιακού Πρακτορείου Ειδήσεων WAFA .
Ο ανταποκριτής της WAFA στο κατεχόμενο έδαφος ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό σε όλο το στρατόπεδο, συμπεριλαμβανομένων ελεύθερων σκοπευτών και μονάδων πεζικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν σε πολλά σπίτια, πραγματοποιώντας έρευνες και κρατώντας αρκετούς κατοίκους.
Στη μέση αυτών των επιδρομών, οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ τυχαία, κλιμακώνοντας τις εντάσεις μέσα στον καταυλισμό.
Κατά τη διάρκεια της επιδρομής, ο ισραηλινός στρατός φέρεται να στόχευσε πληρώματα ασθενοφόρων, με την Ερυθρά Ημισέληνο να επιβεβαιώνει ότι εκτοξεύτηκαν πραγματικές σφαίρες στο σημείο του ασθενοφόρου τους, πρόσθεσε η WAFA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης