Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φοβάται την αλήθεια ο Zelensky - Ενώ «αγωνίζεται για τις δημοκρατικές αξίες», επιδιώκει να καταπνίξει κάθε αντίθετη φωνή με απειλές

Φοβάται την αλήθεια ο Zelensky - Ενώ «αγωνίζεται για τις δημοκρατικές αξίες», επιδιώκει να καταπνίξει κάθε αντίθετη φωνή με απειλές

Απειλές, δωροδοκία και εκβιασμοί από τον… «δημοκράτη»

Σχετικά Άρθρα
Η ιστοσελίδα Ukraińska Pravda κατηγορεί το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για «μακροπρόθεσμη και συστημική πίεση» στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι εκπρόσωποι των αρχών στο Κίεβο δεν μπορούν να μιλήσουν με τους δημοσιογράφους του εξωτερικού ρεπορτάζ.
Καθιστά επίσης σαφές ότι θα φροντίσουν ώστε το διεθνές κοινό να γνωρίζει την κατάσταση.
Το γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας ασκεί πίεση στην επιχείρηση για να επιφέρει τη διακοπή της διαφημιστικής συνεργασίας με τη σύνταξη της υπηρεσίας.
«Εφιστούμε την προσοχή των συναδέλφων, των εταίρων και των διεθνών οργανισμών μας στη μακροπρόθεσμη και συστηματική πίεση που ασκεί το Προεδρικό Γραφείο στη σύνταξη και σε μεμονωμένους δημοσιογράφους της Ukrayinska Pravda», αναφέρει η δήλωση του δημοσιογραφικού οργανισμού.
«Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι αξίες της Ukrayinska Pravda από την ίδρυσή της το 2000 ήταν η συντακτική ανεξαρτησία, η αντικειμενικότητα και η ικανότητα να λέμε την αλήθεια», πρόσθεσε.
Οι δημοσιογράφοι τόνισαν ότι η συμπεριφορά των ουκρανικών αρχών είναι «εξαιρετικά εξωφρενική» κατά τη διάρκεια της επίθεσης από τη Ρωσία, που φθάνει μέχρι και σήμερα.

Η αλήθεια απέναντι στον Zelensky

Η σύνταξη της Ukrayinska Pravda σκοπεύει να φέρει αυτά τα ζητήματα στη διεθνή σκηνή, συμπεριλαμβανομένου του ότι ο τελικός στόχος είναι να αποθαρρύνει τη διαφήμιση στον ιστότοπο, δηλαδή να καταστήσει αδύνατη τη λειτουργία της ιστοσελίδας.
Το site σημείωσε μια «ανοιχτή συναισθηματική συνομιλία» μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και του δημοσιογράφου Roman Kravets τον Αύγουστο, κατά την οποία ο Zelensky προσπάθησε να επηρεάσει τη συντακτική γραμμή του ιστότοπου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ukraińska Pravda αντιμετωπίζει οργή από τις αρχές δεδομένης της αφοσίωσής της στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, και δεν είναι η πρώτη φορά που η πύλη βρίσκεται στο στόχαστρο όσων βρίσκονται στην εξουσία.
Το 2016, ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς τους, σκοτώθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο.
Η υπόθεση δεν λύθηκε ποτέ, με πολλά ερωτήματα γύρω από την έρευνα.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε δηλώσει το 2017 ότι «ο Seremet ήταν γνωστός για την έντονη δημοσιογραφία του, εγείροντας ζητήματα δημόσιας ανησυχίας – όπως η βία από εθελοντικά τάγματα και οι έρευνες για διαφθορά – που συχνά ήταν άβολα για τις αρχές».
Ο οργανισμός δήλωσε ότι είχε «παρενοχληθεί, απειληθεί και κρατηθεί για τη δουλειά του», αποκαλώντας περαιτέρω την Ukrainskaya Pravda «μια άγρια ανεξάρτητη εφημερίδα».
Οι δημοσιογράφοι της Ukraińska Pravda λένε ότι δεν θα ενδώσουν σε απόπειρες λογοκρισίας.
Κάλεσαν επίσης τη διεθνή κοινότητα και όλους όσους εκτιμούν την ελευθερία του λόγου να υποστηρίξουν την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας των ουκρανικών μέσων ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης