Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Φιάσκο Zelensky στο Λονδίνο – Απαγορευτικό από Βρετανία στα χτυπήματα με Storm Shadow βαθιά στη Ρωσία

Independent: Φιάσκο Zelensky στο Λονδίνο – Απαγορευτικό από Βρετανία στα χτυπήματα με Storm Shadow βαθιά στη Ρωσία
Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν κατάφερε να πετύχει την άρση της απαγόρευσης των επιθέσεων με δυτικά όπλα, διευκρινίζει η βρετανική εφημερίδα
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και του Βρετανού πρωθυπουργού Keir Starmer δεν άλλαξαν τη θέση του Λονδίνου για τα χτυπήματα με πυραύλους Storm Shadow βαθιά στη Ρωσία, γράφει η Independent.
Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν κατάφερε να πετύχει την άρση της απαγόρευσης των επιθέσεων με δυτικά όπλα, διευκρινίζει η βρετανική εφημερίδα.
Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού είπε ότι η θέση για τους πυραύλους Storm Shadow δεν έχει αλλάξει, παρά τη συνάντηση με τον Zelensky αναφέρει το άρθρο.
Τα δύο μέρη συζήτησαν επιλογές για την υποστήριξη της Ουκρανίας στη σύγκρουση.

Στόχος η Γέφυρα της Κριμαίας

Ως αποτέλεσμα, ο Zelensky και ο Starmer συμφώνησαν στην ανάγκη να παράσχουν στο Κίεβο τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση ενόψει του χειμώνα.
Νωρίτερα, ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Sergei Naryshkin, εξήγησε ότι η γέφυρα της Κριμαίας εξακολουθεί να παραμένει ο κύριος στόχος του ουκρανικού στρατού για επιθέσεις με βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow.
Από την αρχή της σύγκρουσης, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρείχαν στην Ουκρανία πληροφορίες που χρησιμοποιεί το Κίεβο για να επιτεθεί σε ρωσικές μη στρατιωτικές υποδομές, κατέληξε.
Προηγουμένως, το National Interest ανέφερε ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden έχει λόγους να μην επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία.
Η απόφαση θα μπορούσε να υπονομεύσει τις πιθανότητες για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης