Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιεί το Ιράν για σκληρό χτύπημα σε συμμάχους των ΗΠΑ, εάν δεχθεί επίθεση από τα εδάφη τους

Προειδοποιεί το Ιράν για σκληρό χτύπημα σε συμμάχους των ΗΠΑ, εάν δεχθεί επίθεση από τα εδάφη τους
Οι αρχές των κρατών του Κόλπου φέρεται να έχουν ενημερώσει την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden ότι δεν θέλουν να παράσχουν τη στρατιωτική τους υποδομή ή τον εναέριο χώρο τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ για τυχόν επιθετικές ενέργειες κατά του Ιράν.
Η Τεχεράνη απείλησε μέσω μυστικών διπλωματικών καναλιών πως θα χτυπήσει τους συμμάχους των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο και τη Μέση Ανατολή, εάν τα εδάφη ή ο εναέριος χώρος τους χρησιμοποιηθούν για επίθεση εναντίον του, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη Άραβες αξιωματούχους.
Η Τεχεράνη έχει στείλει αντίστοιχες προειδοποιήσεις στην Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, ανέφερε η έκθεση την Πέμπτη.
Οι αρχές αυτών των κρατών φέρεται να έχουν ενημερώσει την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden ότι δεν θέλουν να παράσχουν τη στρατιωτική τους υποδομή ή τον εναέριο χώρο τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ για τυχόν επιθετικές ενέργειες κατά του Ιράν.

Την περασμένη εβδομάδα, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν δήλωσε ότι «σε περίπτωση άμεσης επέμβασης από χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, και την επιθετικότητά του κατά του Ιράν, οι βάσεις και τα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή θα αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα μια ισχυρή επίθεση."
Την Πέμπτη, ο Biden και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu είχαν μια κλήση για να συζητήσουν την προγραμματισμένη επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το χάσμα έχει «μειωθεί» μεταξύ αυτού που θέλουν να κάνουν οι Ισραηλινοί και αυτού που είναι διατεθειμένοι να τους αφήσουν να κάνουν οι Αμερικανοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης