Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρό μήνυμα Putin: Μη αναστρέψιμη η νέα παγκόσμια τάξη - Πυρά Ιράν σε ΗΠΑ, ΕΕ: Εμποδίζουν την ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Ηχηρό μήνυμα Putin: Μη αναστρέψιμη η νέα παγκόσμια τάξη -  Πυρά Ιράν σε ΗΠΑ, ΕΕ: Εμποδίζουν την ειρήνη στη Μέση Ανατολή
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Putin, μια νέα παγκόσμια τάξη είναι απαραίτητη όπου ο πλούτος να κατανέμεται με πιο δίκαιο τρόπο
(upd) Ηχηρό μήνυμα από το Τουρκμενιστάν έστειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, χαρακτηρίζοντας μη αναστρέψιμη τη νέα παγκόσμια τάξη και κάνοντας λόγο για πρωτοφανείς απειλές για τον πλανήτη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Putin, μια νέα παγκόσμια τάξη είναι απαραίτητη όπου ο πλούτος να κατανέμεται με πιο δίκαιο τρόπο και οι απόψεις της κάθε χώρας να λαμβάνονται υπόψη.
Όπως σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, οι διεθνείς σχέσεις έχουν εισέλθει σε μια περίοδο θεμελιωδών αλλαγών και ο σχηματισμός μιας νέας παγκόσμιας τάξης που θα αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία του πλανήτη είναι μια «μη αναστρέψιμη» διαδικασία.
«Η Ρωσία υποστηρίζει την ευρύτερη δυνατή διεθνή συζήτηση σχετικά με τις παραμέτρους της αλληλεπίδρασης στον αναδυόμενο πολυπολικό κόσμο και είναι ανοιχτή στη συζήτηση θεμάτων οικοδόμησης μιας νέας παγκόσμιας τάξης με όλους τους φίλους, τους εταίρους και τους ομοϊδεάτες μας, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της ΚΑΚ (Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών), της ΕΑΕΕ (Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης), του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και των BRICS», δήλωσε ο Putin σε διεθνές φόρουμ στο Ασγκαμπάτ, την πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν.

Πρωτοφανείς απειλές για τον πλανήτη

Στην ομιλία του, που μεταδόθηκε ζωντανά από τη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Putin τόνισε ότι ο κόσμος «αντιμετωπίζει πρωτοφανείς απειλές που δημιουργούνται από πολιτισμικά ρήγματα, δια-εθνοτικές και διαθρησκευτικές συγκρούσεις».
«Οι διεθνείς σχέσεις έχουν εισέλθει σε μια εποχή παγκόσμιων, θεμελιωδών αλλαγών, όταν διαμορφώνεται μια νέα παγκόσμια τάξη που αντανακλά την ποικιλομορφία ολόκληρου του πλανήτη και αυτή η φυσική διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη», πρόσθεσε.

Νέα κέντρα

Ο Ρώσος ηγέτης επεσήμανε ότι νέα κέντρα οικονομικής ανάπτυξης, οικονομικής και πολιτικής επιρροής αναδύονται, κυρίως στην παγκόσμια Ανατολή και τον Νότο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Πρόσθεσε ότι αυτά τα νέα κέντρα προσπαθούν να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την κυριαρχία και την κοινωνικοπολιτιστική ταυτότητα και αναζητούν τρόπους για να αναπτυχθούν αρμονικά σύμφωνα με τις παραδόσεις τους και με βάση το εθνικό συμφέρον.

Συνάντηση με τον Ιρανό πρόεδρο Pezeshkian: Έχουμε τις ίδιες θέσεις

Στο περιθώριο της διάσκεψης ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε την πρώτη του συνάντηση με τον Ιρανό πρόεδρο, Massoud Pezeshkian.
«Δουλεύουμε ενεργά μαζί στη διεθνή σκηνή και οι εκτιμήσεις μας για τα τρέχοντα γεγονότα στον κόσμο είναι συχνά πολύ κοντινές» είπε ο Putin.
Το θέμα των ισραηλινών αντιποίνων αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο προέδρων, οι οποίοι εξέτασαν και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Πυρά Ιράν σε ΗΠΑ, ΕΕ: Εμποδίζουν την ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Πυρά σε ΗΠΑ και ΕΕ ότι είναι αυτές που εμποδίζουν την αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ιράν Massoud Pezeshkian.
«Τα κράτη της Ευρώπης και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν οι σχέσεις μεταξύ των χωρών της Μέσης Ανατολής να συνεχιστούν σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα.
Η κατάσταση στην περιοχή έχει γίνει κρίσιμη διότι το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει κανένα διεθνές νομικό και ανθρωπιστικό πλαίσιο» είπε μεταξύ άλλων ο Ιρανός πρόεδρος.
Επιπλέον, ο Pezeshkian κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τις εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή.
«Θα ήθελα να πω στο Ισραήλ: Σταματήστε να σκοτώνετε αθώους ανθρώπους, σταματήστε να βομβαρδίζετε κτίρια κατοικιών, ανθρώπους που δεν έχουν ήδη τίποτα.
Το Ισραήλ έχει παραβιάσει όλες τις διεθνείς συμφωνίες.
Και το κάνει αυτό διότι γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι από πίσω του», είπε ο Ιρανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης