Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η ανοδική πορεία του Bitcoin και η εμπιστοσύνη των νέων επενδυτών

Η ανοδική πορεία του Bitcoin και η εμπιστοσύνη των νέων επενδυτών
Οι επενδυτές που προβαίνουν στην αγορά Bitcoin (BTC) με σκοπό σύντομα κέρδη, τείνουν να προκαλούν βραχυπρόθεσμη αστάθεια στην αγορά, καθώς αντιδρούν πιο έντονα στις αλλαγές των τιμών.

Το Bitcoin (BTC) έχει καταφέρει να σημειώσει μια ισχυρή ανάκαμψη μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για μείωση των επιτοκίων κατά 0.5%. Πρόσφατα, το BTC έφτασε σε υψηλό πέντε εβδομάδων και συγκεκριμένα πάνω από 64.000 δολάρια.
Σύμφωνα με την πλατφόρμα Glassnode, οι επενδυτές που αγόρασαν Bitcoin τις τελευταίες 155 ημέρες παρουσιάζουν, μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε σχέση με προηγούμενους κύκλους της αγοράς. Πάμε όμως να δούμε μερικά αναλυτικότερα στοιχεία για το καλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

Αγορά Pepe Unchained 

Η συμπεριφορά των νέων επενδυτών στο Bitcoin

Οι επενδυτές που προβαίνουν στην αγορά Bitcoin (BTC) με σκοπό σύντομα κέρδη, τείνουν να προκαλούν βραχυπρόθεσμη αστάθεια στην αγορά, καθώς αντιδρούν πιο έντονα στις αλλαγές των τιμών. Κατά τους τελευταίους πέντε μήνες, οι τιμές του BTC έχουν κυμανθεί μεταξύ 71.000 και 49.000 δολαρίων, υποδεικνύοντας ότι πολλοί νέοι επενδυτές που αγόρασαν σε υψηλά επίπεδα βρίσκονται σε ζημία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον δείκτη «New Investors Confidence in Trend» της Glassnode, οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη αυτή τη φορά, σε αντίθεση με προηγούμενες περιόδους όπου πανικοβάλλονταν κατά τις πτωτικές τάσεις της αγοράς. Ο λόγος αυτής της μεταβολής είναι ότι οι ζημιές που έχουν υποστεί οι νέοι κάτοχοι Bitcoin, είναι σχετικά χαμηλές.

Τιμή του Bitcoin και τα περιθώρια κέρδους

Αναλύοντας τα δεδομένα της CryptoQuant, φαίνεται ότι οι επενδυτές που κατέχουν BTC για λιγότερο από τρεις μήνες, έχουν διατηρήσει κέρδη από τη στιγμή που οι τιμές ξεπέρασαν τα 61.000 δολάρια. Οι επενδυτές που κατέχουν Bitcoin για 3 έως 6 μήνες θα φτάσουν στο σημείο κέρδους όταν η τιμή ξεπεράσει τις 66.500. Αυτό δείχνει ότι οι απώλειες για τους βραχυπρόθεσμους κατόχους είναι ελάχιστες, κάτι που ενισχύει την εμπιστοσύνη τους στο κρυπτονόμισμα.

Αγορά futures Bitcoin

Η αγορά Bitcoin Futures έχει σημειώσει αυξημένη δραστηριότητα από τη στιγμή που το BTC ξεπέρασε τα 60 χιλιάδες δολάρια στις 17 Σεπτεμβρίου. Οι τεχνικοί δείκτες έχουν αυξηθεί και είναι κυρίως θετικοί, υποδεικνύοντας ότι οι long traders, δηλαδή εκείνοι που ποντάρουν σε περαιτέρω άνοδο της τιμής, είναι περισσότεροι από τους short sellers. Μάλιστα, φαίνεται ότι το 52% περίπου των επενδυτών κατέχουν long θέσεις, ενώ το 47% διατηρούν short θέσεις, υποδεικνύοντας ότι ο αριθμός όσων περιμένουν πτώση της τιμής του Bitcoin, είναι μικρότερος.

Δείκτης φόβου και απληστίας

Ο δείκτης Fear and Greed Index για το Bitcoin έχει ανακάμψει από κατάσταση φόβου σε ουδέτερο επίπεδο, κάτι που δείχνει ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αγορά έχει βελτιωθεί σημαντικά. Αυτή η αλλαγή διάθεσης μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω άνοδο της τιμής του BTC το επόμενο χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνοντας ενδεχομένως τις θετικές προβλέψεις για την τιμή του Bitcoin στο τέλος του έτους.

Αύξηση εμπιστοσύνης και σε νέα κρυπτονομίσματα

Όταν η αγορά είναι ευνοϊκή και οι δείκτες δείχνουν θετικά σημάδια για το Bitcoin, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται και σε νέα κρυπτονομίσματα, με σκοπό να εντοπίσουν το επόμενο token που θα εκτοξευτεί. Σε κάθε bull market, αρκετά κρυπτονομίσματα, κυρίως meme coins, σημειώνουν εντυπωσιακές αυξήσεις στην τιμή τους, οδηγώντας σε τεράστια κέρδη για τους επενδυτές.
Ένα από τα κρυπτονομίσματα που παρουσιάζει τις μεγαλύτερες προοπτικές αυτή τη στιγμή, είναι το Pepe Unchained ($PEPU). Το meme coin αυτό έχει συγκεντρώσει πάνω από 18 εκατομμύρια δολάρια στην προπώλησή του και δείχνει να καινοτομεί με τη χρήση της τεχνολογίας Layer 2 του Ethereum. Με λίγα λόγια, το συγκεκριμένο κρυπτονομίσματα, πέρα από τον διασκεδαστικό meme χαρακτήρα του με τον Pepe, προσφέρει και χρησιμότητα στους κατόχους του. Κάτι που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας.

Εάν πιστεύεται και εσείς ότι η πορεία του Bitcoin θα είναι ανοδική το επόμενο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως να θέλετε να προλάβετε μια επένδυση σε ένα πολλά υποσχόμενο meme coin. Άλλωστε, λαμβάνοντας γνώση την εμπιστοσύνη των επενδυτών και την ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση στο presale, η τιμή του θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να εκτοξευτεί.

Αγορά Pepe Unchained ($PEPU) εδώ

Δήλωση αποποίησης ευθυνών
Το παρόν άρθρο παρέχεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Αποτελεί προσωπική άποψη του γράφοντος και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε τίτλου, προϊόντος, υπηρεσίας ή επένδυσης.
Οι πληροφορίες δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης