Τελευταία Νέα
Διεθνή

To ρωσικό Buk - M3 θα αναχαιτίσει πανεύκολα και … φθηνά τα F-16

To ρωσικό Buk - M3 θα αναχαιτίσει πανεύκολα και … φθηνά τα F-16
Μόλις τα F-16 μπουν εντός της εμβέλειας του αντιαεροπορικού συστήματος, «θα καταστραφούν επιτυχώς με ελάχιστη κατανάλωση αντιαεροπορικών κατευθυνόμενων πυραύλων».
Το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα Buk – M3 θα καταφέρει να καταρρίψει αρκετά εύκολα τα δυτικά μαχητικά F-16 που έχουν ή πρόκειται να σταλούν τα επόμενο διάστημα στην Ουκρανία υποστηρίζουν στρατιωτικοί αναλυτές και εμπειρογνώμονες.
Όπως επισημαίνουν Ρώσοι ειδικοί από το Αναλυτικό Κέντρο Αεροδιαστημικής Άμυνας AC VKO) στο περιοδικό National Defense, μόλις τα F-16 μπουν εντός της εμβέλειας του αντιαεροπορικού συστήματος, «θα καταστραφούν επιτυχώς με ελάχιστη κατανάλωση αντιαεροπορικών κατευθυνόμενων πυραύλων».

Με ελάχιστους πυραύλους

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το σύστημα αεράμυνας Buk-M3 «είναι ένα παγκόσμιο μέσο στρατιωτικής αεράμυνας, που επιτρέπει την καταστροφή όλων των μέσων αεροπορικής επίθεσης και αναγνώρισης που έχουν στη διάθεση τους αυτή τη στιγμή οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, τόσο στη γραμμή επαφής όσο και στα βάθη των σχηματισμών μάχης».
«Από την άποψη του EPR και των χαρακτηριστικών ταχύτητας, τα μαχητικά F-16 δεν διαφέρουν από τα αεροσκάφη τέταρτης γενιάς σοβιετικής κατασκευής που βρίσκονται στη διάθεση των στρατευμάτων του Κιέβου και τα οποία έχουν καταρριφθεί επανειλημμένα από τα πληρώματα της αεράμυνας» τονίζουν οι ειδικοί.
«Συνεπώς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα αμερικανικά μαχητικά από τη στιγμή που θα «πιαστούν» στο στόχαστρο του συστήματος αεράμυνας του Buk-M3 θα καταστραφούν επιτυχώς με ελάχιστη κατανάλωση αντιαεροπορικών κατευθυνόμενων πυραύλων» επισημαίνει το άρθρο.

Σε απόσταση 200 χλμ

Όπως αναφέρεται, το Buk-M3 μπορεί να ανιχνεύσει στόχους σε απόσταση 200 χιλιομέτρων.
«Όταν χρησιμοποιείται ένας επίγειος σταθμός ραντάρ σε κατάσταση αναμονής 1L119, ένα τμήμα πυραύλων αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς θα έχει πληροφορίες για στόχους πίσω από τις γραμμές του εχθρού σε βάθος 360 χλμ.
Σε αυτή την περίπτωση, ένα ραντάρ που βρίσκεται, για παράδειγμα στην περιοχή του Donetsk, μπορεί να σαρώσει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας μέχρι τα σύνορα με την περιοχή του Belgorod στα βόρεια και προς το Kremenchuk στα δυτικά.
Το σύστημα SOC – ο σταθμός ανίχνευσης και προσδιορισμού στόχου – που θα βρίσκεται στο ίδιο σημείο, μπορεί να ανιχνεύει στόχους στην περιοχή του Dnepropetrovsk» υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Το έχουν κάνει ήδη…

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως τα πληρώματα του Buk-M3 των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν ήδη αντιμετωπίσει αντίστοιχα μαχητικά και τα όπλα τους.
Για παράδειγμα αναφέρεται ότι αυτές οι μονάδες εντόπισαν ένα αεροσκάφος Su-27 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας να κάνει ελιγμό.
«Παρά το γεγονός ότι το βεληνεκές προς το εχθρικό μαχητικό ήταν οριακό για τις τακτικές και τεχνικές δυνατότητες του συστήματος αεράμυνας Buk-M3, το πλήρωμα κατάφερε να «κλειδώσει» τον στόχο, να εκτοξεύσει τον πύραυλο και να χτυπήσει το εχθρικό αεροσκάφος», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Η τύχη της αμερικανικής βόμβας JDAM

Επιπλέον, αναφέρεται ένα ακόμα παράδειγμα όταν, κατά τη διάρκεια μιας άλλης αποστολής, ένα πλήρωμα συστήματος αεράμυνας Buk-M3 ανίχνευσε και κατέρριψε μια αμερικανικής κατασκευής βόμβα κατακερματισμού JDAM που είχαν δώσει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
«Λόγω της μεγάλης εμβέλειας ανίχνευσης στόχων, τα πληρώματα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για πολεμικές εργασίες και να χτυπήσουν επιτυχώς τον στόχο με έναν πύραυλο» επισημαίνουν οι ειδικοί.

Το «Buk-M3»

Το «Buk-M3» είναι ένα στρατιωτικό σύστημα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς.
Σχεδιασμένο για την καταπολέμηση αεροδυναμικών στόχων κατά τη διάρκεια ελιγμών, μπορεί να πλήττει και επίγειους στόχους
Χάρη στον νέο πύραυλο, το Buk-M3 έχει τουλάχιστον διπλάσια ισχύ σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις και δεν έχει ανάλογο παγκοσμίως.
Το συγκρότημα περιλαμβάνει ένα ραντάρ καθοδήγησης ικανό να ανιχνεύσει έναν πύραυλο cruise σε ύψος 10 μέτρων και σε απόσταση έως και 40 χλμ.
Είναι ικανό να χτυπά εναέριους στόχους που πετούν με ταχύτητες έως 3 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο σε εμβέλεια από 2,5 έως 70 χλμ και σε υψόμετρα από 5 έως 35 χλμ.
Τα πρώτα συστήματα αεράμυνας Buk-M3 τέθηκαν σε υπηρεσία με τις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις τον Οκτώβριο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης