Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wells Fargo: Πτώση κερδών στα 5,11 δισ. δολ. το γ' τρίμηνο 2024

Wells Fargo: Πτώση κερδών στα 5,11 δισ. δολ. το γ' τρίμηνο 2024
Τα έσοδα υποχώρησαν στα 20,37 δισ. δολάρια από 20,86 δολάρια πριν από ένα χρόνο
Xαμηλότερα κέρδη και έσοδα ανακοίνωσε η Wells Fargo για το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, εν μέσω σημαντικής μείωσης των καθαρών εσόδων από τόκους.
Η Wells Fargo είδε τα καθαρά κέρδη να μειώνονται στα 5,11 δισ. δολάρια ή 1,42 δολάρια ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο, από 5,77 δισ. δολάρια ή 1,48 δολάρια ανά μετοχή το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο.
Τα έσοδα υποχώρησαν στα 20,37 δισ. δολάρια από 20,86 δολάρια πριν από ένα χρόνο.
Η τράπεζα σχημάτισε πρόβλεψη για πιστωτικές ζημίες ύψους 1,07 δισ. δολαρίων έναντι 1,20 δισ. δολαρίων πέρυσι.
Η Wells αγόρασε κοινές μετοχές αξίας 3,5 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, ανεβάζοντας το σύνολο των εννέα μηνών σε περισσότερα από 15 δισ. δολάρια, που σημαίνει αύξηση 60% σε σχέση με πέρυσι.
Οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν άνοδο 3% προσυνεδριακά, ενώ έχουν κερδίσει 17% το 2024, υποαποδίδοντας του S&P 500.
Ο πιστωτικός οργανισμός με έδρα το Σαν Φρανσίσκο εμφάνισε καθαρά έσοδα από τόκους ύψους 11,69 δισ. δολαρίων, ένα βασικό μέτρο του τι κερδίζει μια τράπεζα από τον δανεισμό, μειωμένα κατά 11% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.
Η Wells Fargo δήλωσε ότι η μείωση οφείλεται στο υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης εν μέσω της μετάβασης των πελατών σε καταθετικά προϊόντα με υψηλότερες αποδόσεις.
«Το προφίλ των κερδών μας είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι ήταν πριν από πέντε χρόνια, καθώς έχουμε κάνει στρατηγικές επενδύσεις σε πολλές από τις δραστηριότητές μας και έχουμε αποκλιμακώσει ή πουλήσει άλλες», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Charles Scharf.
«Οι πηγές εσόδων μας είναι πιο διαφοροποιημένες και τα έσοδα από αμοιβές αυξήθηκαν κατά 16% κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, αντισταθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις αντιξοότητες στο καθαρό εισόδημα από τόκους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης