Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εξέλιξη: Η Μολδαβία απέρριψε την πρόταση της Υπερδνειστερίας να διοργανώσει ευρωπαϊκό δημοψήφισμα

Νέα εξέλιξη: Η Μολδαβία απέρριψε την πρόταση της Υπερδνειστερίας να διοργανώσει ευρωπαϊκό δημοψήφισμα
«Αιχμηρό» όχι από την πλευρά της Μολδαβίας
Η Μολδαβία χαρακτήρισε την πρόταση της Υπερδνειστερίας για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος για την ένταξη στην ΕΕ στην επικράτειά της ως «χειριστική» και αντίθετη προς το νόμο.
«Οι κανόνες Δικαίου δεν επιτρέπουν το άνοιγμα εκλογικών τμημάτων σε ανεξέλεγκτο έδαφος, όπου δεν υπάρχουν εγγυήσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης απουσία εξωτερικής παρέμβασης, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το αποτέλεσμα [των εκλογών]», ανέφερε το Γραφείο Επανένταξης.
Η σχετική δήλωση, δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης της Μολδαβίας.
Επιπλέον, «καλούν την Τιρασπόλ να μην παρέμβει στην εκλογική διαδικασία».
«Η δήλωση ενός πολιτικού εκπροσώπου από την Τιρασπόλ μπορεί να ερμηνευθεί μόνο ως πράξη χειραγώγησης, που πιθανότατα έγινε υπό την καθοδήγηση εξωτερικών δυνάμεων», αναφέρει ο ιστότοπος του Υπουργικού Συμβουλίου της Μολδαβίας.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της μη αναγνωρισμένης δημοκρατίας έκανε μια αντίστοιχη πρόταση, η οποία καλούσε να μην αγνοηθεί η γνώμη των Μολδαβών που ζουν στην Υπερδνειστερία και πρότεινε το άνοιγμα εκλογικών τμημάτων εκεί. Αναφέρει ότι διεθνείς παρατηρητές ενδέχεται να προσκληθούν στις εκλογές στην Υπερδνειστερία.
Οι σχέσεις της Μολδαβίας έχουν επιδεινωθεί με τη Ρωσία τα τελευταία χρόνια.
Η φιλοδυτική κυβέρνηση στο Κισινάου έχει κατηγορήσει τη Μόσχα ότι επιδιώκει την ανατροπή της καθώς και να αναμιχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας. Η Μόσχα κατηγορεί τη Σάντου και τους συνεργάτες της ότι ενισχύουν τη «ρωσοφοβία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης