Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αμόκ τα δυτικά σκυλιά του πολέμου - Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων ζητά τη σύλληψη του Viktor Orban

Σε αμόκ τα δυτικά σκυλιά του πολέμου - Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων ζητά τη σύλληψη του Viktor Orban
Ουδείς πιο φιλοπόλεμος... από τους Πράσινους
Σχετικά Άρθρα
Σε μία πρωτοφανή επίθεση κατά του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban προχώρησε ο Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων, Daniel Freund, αποκαλώντας τον «δικτάτορα» και καλώντας τις ευρωπαϊκές αρχές να τον συλλάβουν!
Οι Πράσινοι, οι οποίοι προσπαθούν όσο λίγοι για να σπρώξουν τη Γερμανία στον πόλεμο της Ουκρανίας, είναι μεταξύ των Ευρωπαίων που θορυβήθηκαν από την απόφαση του Viktor Orban να μεταβεί σε Μόσχα, Κίεβο, Πεκίνο και Ουάσιγκτον, προκειμένου να πετύχει λύση ειρήνης στον πόλεμο που διαλύει την Ευρώπη τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Την ίδια στιγμή, οι Ευρωπαίοι (με τους Πράσινους να γίνονται τα τελευθταία χρόνια μέρος του κατεστημένου) διαφωνούν έντονα με τη μεταναστευτική πολιτική της Ουγγαρίας... πριν η Γερμανία αποφασίσει μονομερώς να επιβάλει ελέγχους συνόρων και να πετάξει στα σκουπίδια τη Σένγκεν.

«Ήρθε η ώρα να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης», είπε ο Freund στο Ευρωκοινοβούλιο, στον απόηχο της ομιλίας του Viktor Orban, ισχυριζόμενος ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός είναι «διεφθαρμένος». «Ποιος έχει κλέψει τόσα πολλά από ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης;», διερωτήθηκε, αναφερόμενος.
Επιπλέον, ο Γερμανός ευρωβουλευτής εξοργίστηκε για την άδεια στον Viktor Orban να μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο και ανέφερε δε ότι δεν του άρεσε το γεγονός ότι ο Ούγγρος ξεκίνησε την «ειρηνευτική αποστολή» του.

Ένα από τα πιο συχνά αναφερόμενα παραδείγματα «διαφθοράς» στην Ουγγαρία είναι μια «γέφυρα προς το πουθενά» (σσ: που δεν έχει ακόμη συνδεθεί με τον δρόμο), η οποία χτίστηκε με κονδύλια της ΕΕ. Ο ίδιος ο Viktor Orban δεν είχε καμία σχέση με το έργο, τη στιγμή που οι περιπτώσεις άσκοπων ή καταχρηστικών περιπτώσεων χρημάτων από τους φορολογούμενους της ΕΕ είναι ευρέως διαδεδομένες σε όλη την Ευρώπη.
Στην πραγματικότητα, τα έργα «στο πουθενά» είναι συνηθισμένα στη Γερμανία. Το 2020, τα κρατικά χρηματοδοτούμενα μέσα της χώρας (όπως η Deutsche Welle) δημοσίευσαν άρθρο σχετικά με έργα με ασυνήθιστα μεγάλη σπατάλη χρημάτων των φορολογουμένων. «Στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας, οι ντόπιοι έχουν ζητήσει επί δεκαετίες να κατασκευαστεί ένας ποδηλατόδρομος κατά μήκος του δρόμου μεταξύ των πόλεων Pulsnitz και Kamenz. Όταν ανακαινίστηκαν οι γραμμές του τρένου, εγκαταστάθηκε μια διάβαση για πεζούς και ποδηλάτες — αλλά το ίδιο το μονοπάτι δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί. Η σιδηροδρομική διάβαση στο πουθενά υπολογίζεται ότι κόστισε περίπου 30.000 ευρώ η κατασκευή, καθώς και εκατοντάδες ευρώ ετησίως σε κόστος λειτουργίας και συντήρησης», έγραψε η DW.
Το Brussels Signal αναφέρει επίσης ότι η Γερμανική Ένωση Φορολογουμένων δημοσίευσε φέτος μια έκθεση που δείχνει παρόμοια παραδείγματα έργων που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους, συμπεριλαμβανομένης μιας γέφυρας 300.000 ευρώ που δεν οδηγεί πουθενά και μιας σήραγγας 4 εκατομμυρίων ευρώ που δεν χρησιμοποιείται.

Επιπλέον, εντός της ΕΕ, αρκετοί Ευρωβουλευτές έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς...
Ο Πράσινος Freund ήταν εντυπωσιακά σιωπηλός σε αυτές τις συλλήψεις, δεδομένου ότι πολλοί από τους συλληφθέντες ήταν συνάδελφοί του και ομοϊδεάτες του...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης