Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Παρά την άνοδο στο εξωτερικό, αρκέστηκε σε χαμηλή πτήση – Λίγες μετοχές ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Παρά την άνοδο στο εξωτερικό, αρκέστηκε σε χαμηλή πτήση – Λίγες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι ξένες αγορές συνεχίζουν υψηλότερα και γράφουν νέα ή είναι κοντά στα ιστορικά υψηλά τους και εμείς χρειαστήκαμε μία μικρή «ώθηση» στις τελικές δημοπρασίες για να κλείσουμε με άνοδο 0,37%. Στις τελευταίες 11 συνεδριάσεις, σήμερα κάναμε τη δεύτερη ανοδική. Παραμένει υποτονικό το κλίμα.Η εβδομάδα είχε απώλειες 1,47%.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Πολλά χρόνια διαφωνούμε με τον τρόπο που γράφονται και δημοσιεύονται πολλές ανακοινώσεις εταιρειών. Τόσο από τη συγκεκριμένη στήλη, αλλά και από άλλα μέσα από τα οποία περάσαμε, γράφουμε πως οι ανακοινώσεις πρέπει να είναι ξεκάθαρες και κατανοητές. Έβγαλε πριν λίγες μέρες ανακοίνωση η Αλουμύλ και νόμιζε ο απλός επενδυτής ότι θα πάρει μέρισμα και μάλιστα μεγάλο. Ωστόσο, ήταν συμψηφισμός και ουσιαστικά μία λογιστική εγγραφή στα ίδια κεφάλαια, που όμως έχει φόρο όπως το μέρισμα.

Σήμερα έβγαλε διευκρίνιση και λέει ότι δεν είναι μέρισμα. Όμως κάποιοι μπορεί να αγόρασαν τη μετοχή, βάσει της πρώτης ανακοίνωσης γιατί είδαμε άνοδο στη μετοχή αν και με μικρό όγκο. Ας έγραφαν από την αρχή πως η αυξομείωση του μετοχικού κεφαλαίου φορολογείται και δεν είναι διανομή μερίσματος. Κάποια στιγμή οι αρμόδιες αρχές πρέπει να βάλουν κανόνες.

CENERGY: Ξεχώρισε σήμερα και κατάφερε να απομακρυνθεί από το χαμηλό των 9,20 ευρώ που έγραψε. Η αύξηση στα 9 ευρώ έγινε και τα χαρτιά θα μάθουμε από βδομάδα που θα πάνε. Στα 9,36 ευρώ και στο +1,63%.

ΟΤΕ: Από τα βαριά χαρτιά, είχε και αυτός καλή συμπεριφορά σήμερα και μάλιστα στις τελικές δημοπρασίες έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 15,89 ευρώ (+1,99%).

ΔΕΗ: Στο υψηλό ημέρας την έκλεισαν στις τελικές δημοπρασίες και βοήθησε και το γενικό δείκτη, ώστε να κλείσει με άνοδο 0,37%. Στα 11,64 ευρώ και στο +2,02%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Που θα πάει, κάποια στιγμή θα πάρουν και πάλι τα πάνω τους. Μόνο η Alpha Bank από τις συστημικές με απώλειες. Οι άλλες 3 με άνοδο αλλά χωρίς να ενθουσιάσουν. Η Αττικής με άνοδο 28,43%. Δεύτερη μέρα πάνω, αλλά με μεγάλες απώλειες τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω ανακεφαλαιοποίησης.

QUEST: Στο υψηλό ημέρας και αυτή με τη βοήθεια των τελικών δημοπρασιών. Έδωσε μάχη να κρατήσει τα 5 ευρώ. Πάντως μία καλή στήριξη στα 4,95 ευρώ την κράτησε σήμερα.

ΑΔΜΗΕ: Διατηρεί την καλή του συμπεριφορά, αλλά έπεσε μάλλον στην περίπτωση. Είναι αδιάφορο και άτονο το κλίμα και δεν μπορεί να ξεφύγει υψηλότερα.

INTRALOT: Έδειξε σήμερα να επιβεβαιώνει τη στήριξη των 1,05 ευρώ. Στα 1,0840 ευρώ και στο +2,46%.

ΕΧΑΕ: Βραβείο αδιαφορίας η μετοχή. Και θα μας πείτε, ποιος να την αγοράσει και γιατί;

ΑΒΕ: Αυξημένος ο όγκος στις τελευταίες συνεδριάσεις. Έπιασε υψηλά εξαμήνου. Θα έχει βελτιωμένα αποτελέσματα, λόγω της διαγραφής των δανείων που πέτυχε. Βαθύ κούρεμα πέτυχε. Για να δούμε θα μπορέσει να γυρίσει το μαγαζί; Πάντως η αποτίμηση των 93 εκατ. ευρώ μας φαίνεται κάπως μεγάλη. Είναι βέβαια λόγω των πολλών αυξήσεων που έχουν γίνει με τους βασικούς μετόχους να βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη και να στηρίζουν.

FLEXOPACK: Προσέξτε δηλαδή τι έχουμε εδώ. Ένα μεγάλο όμιλο με κέρδη, τεράστια εργοστάσια και άνοιγμα που ετοιμάζει στις ΗΠΑ με αποτίμηση 90 εκατ. ευρώ και η ΑΒΕ έχει 93 εκατ. ευρώ. Η μέρα με τη νύχτα οι δύο εταιρείες, αλλά στο ταμπλό η ΑΒΕ δείχνει πως θέλει να πάει υψηλότερα και η ΦΛΕΞΟ είναι αδιάφορη.

AS COMPANY: Από τη μέρα που ο βασικός μέτοχος είπε ότι θα ενδιαφερθεί για τη μετοχή και πως θέλει να τη μάθουν οι επενδυτές, έχει βυθιστεί.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Συνεχίζεται η διολίσθηση και μάλιστα με θόρυβο.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης