Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπάλληλος της Uralvagonzavod καταδικάστηκε σε 12,5 χρόνια φυλάκιση για τη διαρροή στρατιωτικών σχεδίων στην Ουκρανία

Υπάλληλος της Uralvagonzavod καταδικάστηκε σε 12,5 χρόνια φυλάκιση για τη διαρροή στρατιωτικών σχεδίων στην Ουκρανία
Η έρευνα έδειξε ότι οι πληροφορίες που παρείχαν, αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Η υπάλληλος της Uralvagonzavod Viktoria Mukhametova καταδικάστηκε σε 12 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση για προδοσία.
Το περιφερειακό δικαστήριο του Sverdlovsk εξέδωσε αυτήν την απόφαση μετά από έρευνα για το πώς αυτή και ο σύζυγός της, μηχανικός στο ίδιο εργοστάσιο, Danil Mukhametov, παρέδωσαν στρατιωτικές-τεχνικές πληροφορίες στην Ουκρανία που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί εναντίον του ρωσικού στρατού.
Σύμφωνα με τα στοιχία της ποινικής υπόθεσης, το ζευγάρι έλαβε ανταμοιβή 100 χιλιάδων ρουβλίων για τα σχέδια που παρείχαν.
Η έρευνα έδειξε ότι οι πληροφορίες που παρείχαν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Αρχικά, το ζευγάρι κρατήθηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους για έναν φαινομενικά ασήμαντο λόγο - για λογομαχία και εξύβριση σε στάση λεωφορείου.
Τότε είχαν συλληφθεί για 12 μέρες. Ωστόσο, στις 4 Απριλίου, οι αξιωματικοί της FSB συνέλαβαν ξανά τη Victoria και τον Danil με την κατηγορία της προδοσίας. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η κύρια έρευνα, η οποία σύντομα οδήγησε σε δίκη.
Το δικαστήριο, αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Victoria Mukhametova ήταν ένοχη για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών. Καταδικάστηκε σε 12,5 χρόνια φυλάκιση.
Επιπλέον, της επιβλήθηκε πρόστιμο.
Όσον αφορά τον σύζυγο, η υπόθεσή του εξετάζεται επίσης στο ίδιο άρθρο για την προδοσία και η απόφαση θα ληφθεί αργότερα. Από την έρευνα προκύπτει ότι θα μπορούσε να ήταν ο κύριος διοργανωτής της μεταφοράς απόρρητων πληροφοριών, χρησιμοποιώντας τις επαγγελματικές του γνώσεις και την πρόσβαση στα σχέδια.
Η UralVagonZavod είναι μια ρωσική εταιρεία κατασκευής μηχανών που βρίσκεται στο Nizhny Tagil της Ρωσίας. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά και βιομηχανικά συγκροτήματα στη Ρωσία και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αρμάτων μάχης στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης