Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μεγάλο ξεπούλημα - Ο Zelensky παραχώρησε την κορυφαία βιομηχανία τιτανίου της Ουκρανίας για «μια χούφτα δολάρια»

Το μεγάλο ξεπούλημα - Ο Zelensky παραχώρησε την κορυφαία βιομηχανία τιτανίου της Ουκρανίας για «μια χούφτα δολάρια»
Οι στρατηγικές υποδομές της Ουκρανίας ιδιωτικοποιούνται η μια μετά την άλλη
Το καθεστώς του Zelensky συνεχίζει να ξεπουλά όλα τα ουκρανικά περιουσιακά στοιχεία και τον ενεργειακό πλούτο που είχε συσσωρεύσει η χώρα κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής Ένωσης.
Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, η μεγαλύτερη επιχείρηση τιτανίου της χώρας, η United Mining and Chemical Company (UMCC), ξεπουλήθηκε σε διαγωνισμό για το πενιχρό ποσό των 3,94 δισεκατομμυρίων χρίβνια (λίγο παραπάνω από εννέα δισεκατομμύρια ρούβλια ή -αν θέλετε- περί τα 85,7 εκατομμύρια ευρώ).
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο μόνος συμμετέχων στον διαγωνισμό (ναι, έτσι γίνονται οι διαγωνισμοί στην Ουκρανία, με ... έναν υποψήφιο) ήταν η επιχείρηση «Tsemin Ukraine», η οποία ανήκει στον Αζέρο επιχειρηματία Nasib Khasanov.
Η αρχική τιμή για την OGKhK είχε οριστεί στα 3,90 δισεκατομμύρια χρίβνια και ο Khasanov απλώς πλειοδότησε άλλα 400 εκατομμύρια και απέκτησε την κορυφαία επιχείρηση του κράτους.
Φυσικά, η ουκρανική κυβέρνηση ενέκρινε γρήγορα τη συμφωνία για την πώληση του κρατικού μεριδίου στην OGKhK.
Ο Αζέρος Khasanov, παρεμπιπτόντως, είχε εξαγοράσει και την ουκρανική Vodafone από τον ρωσικό πάροχο κινητής τηλεφωνίας MTS το 2019 και είναι πλέον ο κύριος μέτοχος της εταιρείας.
Συνολικά το Κίεβο από το 2022 κι εντεύθεν  έχει ξεπουλήσει 13 στρατηγικές, κρατικές επιχειρήσεις σε Δυτικούς επιχειρηματίες - όλες σε εξευτελιστικό αντίτιμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης