Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία: Να σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις του Ισραήλ κατά των κυανόκρανων

Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία: Να σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις του Ισραήλ κατά των κυανόκρανων
«Ζητάμε επίσης, άμεση καταπαυση του πυρός και πληρη εφαρμογή του ψηφίσματος 1701 από όλες τις πλευρές διότι είναι ο μόνος τρόπος για να επιτραπεί στο λαό του Ισραήλ και του Λιβάνου να επιστρέψουν στις εστίες τους», προσθέτουν οι ηγέτες των τριών χωρών
«Βασιζόμαστε στις προσπάθειες του Ισραήλ, υπέρ της ασφάλειας των αποστολών του ΟΗΕ -όπως και των διμερών αποστολών - που έχουν ως στόχο την διατήρηση της ειρήνης στον Λίβανο και της ασφάλειας των διεθνών οργανισμών που βρίσκονται στην περιοχή».
Αυτό τονίζουν, σε κοινή τους, γραπτή δήλωση η οποία υιοθετήθηκε στο περιθώριο της συνόδου Med9 της Κύπρου, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.
«Ζητάμε επίσης, άμεση καταπαυση του πυρός και πληρη εφαρμογή του ψηφίσματος 1701 από όλες τις πλευρές διότι είναι ο μόνος τρόπος για να επιτραπεί στο λαό του Ισραήλ και του Λιβάνου να επιστρέψουν στις εστίες τους», προσθέτουν οι τρεις ηγέτες.
Στην δήλωση, παράλληλα, οι επικεφαλής των τριών ευρωπαϊκών χωρών εκφράζουν την καταδίκη και αποδοκιμασία τους και υπογραμμίζουν ότι οι επιθέσεις κατά των κυανοκράνων στον Λίβανο «αποτελούν σοβαρή παραβίαση των υποχρεώσεων του Ισραήλ, βάσει του ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας και του διεθνούς, ανθρωπιστικού δικαίου». «Για τις επιθέσεις αυτές δεν υπάρχει δικαιολογία και θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα», υπογραμμίζουν οι Τζόρτζια Μελόνι, Εμανουέλ Μακρόν και Πέδρο Σάντσεθ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης