Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: 1,2 εκατομμύριο πολίτες έγιναν πρόσφυγες λόγω των ισραηλινών επιθέσεων

Λίβανος: 1,2 εκατομμύριο πολίτες έγιναν πρόσφυγες λόγω των ισραηλινών επιθέσεων
Οι ανθρωπιστικές ανάγκες όσων αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους είναι πολύ μεγάλες
Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι είναι σήμερα πρόσφυγες ή εκτοπισμένοι σε λιβανέζικο έδαφος λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών στις νότιες περιοχές της χώρας και των αεροπορικών επιδρομών στην πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό.
Αυτά τα στοιχεία δόθηκαν από εκπρόσωπο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC).
«Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 1,2 εκατομμύριο Λιβανέζοι θεωρούνται πρόσφυγες ή εκτοπισμένοι, και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αυξηθεί ο αριθμός τους λόγω της συνεχιζόμενης ισραηλινής επιθετικότητας», δήλωσε εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al-Qahira Al-Ikhbariya .
Πρόσθεσε δε ότι «οι ανθρωπιστικές ανάγκες των εκτοπισμένων είναι πολύ μεγάλες και χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».
Προηγουμένως, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανέφερε ότι στον Λίβανο σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 690 χιλιάδες εκτοπισμένοι και περίπου 400 χιλιάδες πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν μετακομίσει στη γειτονική Συρία.
Σύμφωνα με το Al-Qahira Al-Ikhbariya, οι ισραηλινές δυνάμεις, στο πλαίσιο της επιχείρησής τους στον Λίβανο, ζήτησαν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τους οικισμούς και τις περιοχές τους, που καλύπτουν περίπου το ένα τέταρτο της επικράτειας της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης