Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανός χάκερ προκάλεσε ζημιές ύψους 73 εκ. ευρώ - Μπλακάουτ σε δεκάδες δυτικές εταιρείες

Ουκρανός χάκερ προκάλεσε ζημιές ύψους 73 εκ. ευρώ - Μπλακάουτ σε δεκάδες δυτικές εταιρείες
Οι χάκερς είχαν αποσπάσει εταιρικά δεδομένα από διάφορες εταιρείες στη Νορβηγία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ολλανδία και άλλες δυτικές χώρες
Ένας Ουκρανός χάκερ προκάλεσε ζημιές ύψους 73 εκατομμυρίων δολαρίων σε δυτικές εταιρείες, πολλές από τις οποίες ήδη συνέβαλλαν με φόρους και άμεσες προμήθειες για την υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Σημειώνεται ότι μόνο μεγάλες εταιρείες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά υπέστησαν ζημιές, όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής αστυνομίας.
«Πάνω από τρία δισεκατομμύρια hryvnia (73 εκατομμύρια δολάρια) ζημιές προκλήθηκαν σε χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής: ένα μέλος διεθνούς ομάδας χάκερ θα δικαστεί στην Ουκρανία», ανακοίνωσε το υπουργείο, μέσω του καναλιού του στο Telegram.
Η ταυτότητα του δράστη δεν έχει αποκαλυφθεί, ενώ δεν έχει αποκαλυφθεί, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό ούτε το εάν συνδεόταν με κάποια οργάνωση ή άλλη οντότητα.
Το ουκρανικό Υπουργείο Εσωτερικών αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι οι χάκερς είχαν αποσπάσει εταιρικά δεδομένα από διάφορες εταιρείες στη Νορβηγία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ολλανδία και άλλες δυτικές χώρες, και στη συνέχεια απαιτούσαν λύτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης