Διεθνή

Οι Ρώσοι προελαύνουν προς Pokrovsk, περικύκλωσαν το Selydove με την Μεραρχία Μαύρων Μαχαιριών, έκλεισαν 2 από τους 5 δρόμους

Οι Ρώσοι προελαύνουν προς Pokrovsk, περικύκλωσαν το Selydove με την Μεραρχία Μαύρων Μαχαιριών, έκλεισαν 2 από τους 5 δρόμους
Οι ρωσικές δυνάμεις κέρδισαν μια βάση κοντά στο σιδηρόδρομο κοντά στο Tsukuryne (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και νότια του Selydove) και στην ανατολική Lysivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και δυτικά του Novohrodivka)
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 11 Οκτωβρίου δείχνουν τις ουκρανικές δυνάμεις να εκκαθαρίζουν ρωσικές θέσεις σε μια δασική περιοχή βόρεια της Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk), υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησε στην περιοχή σε προηγούμενη ημερομηνία, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν πρόσφατα τις ρωσικές δυνάμεις.
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 10 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα σε εργοστάσιο σκυροδέματος ανατολικά του Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις κέρδισαν μια βάση κοντά στο σιδηρόδρομο κοντά στο Tsukuryne (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και νότια του Selydove) και στην ανατολική Lysivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και δυτικά του Novohrodivka).
Μια ρωσική πηγή ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν τον δρόμο C050951 Seldyove-Novodmytrivka και ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη αποκλείσει 2 από τους 5 δρόμους έξω από το Selydove.
Στοιχεία της ρωσικής «Μεραρχίας Μαύρων Μαχαιριών» και του Τάγματος «Σομαλών» της 9ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων επιχειρούν στην κατεύθυνση του Pokrovsk.

Προέλαση Ρώσων στην κρίσιμη πόλη Kurakhove, απέχουν μόλις 1 χιλιόμετρο

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά του Kurakhove εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 11 Οκτωβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 7 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο δυτικό Ostrivske (ανατολικά του Kurakhove) κατά τη διάρκεια μιας μηχανοκίνητης επίθεσης.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως το Ostrivske και βρίσκονται περίπου ένα χιλιόμετρο από το Kurakhove.
Ο διοικητής μιας ουκρανικής ταξιαρχίας που επιχειρεί στην κατεύθυνση Kurakhove δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις μηχανοκίνητες επιθέσεις.
Ο Ουκρανός διοικητής δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν συνήθως μηχανοκίνητες επιθέσεις σε στήλες που αποτελούνται από κάποιο συνδυασμό αρμάτων μάχης, MT-LB και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (APC).
Ο Ουκρανός διοικητής δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διαθέτουν ισχυρά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) στην κατεύθυνση Kurakhove και θα αναπτύξουν συστήματα EW με τεθωρακισμένα οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης