Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Το Tesla Robotaxi θα βγει στους δρόμους το 2027

Το Tesla Robotaxi θα βγει στους δρόμους το 2027
Η εταιρεία στοχεύει να το λανσάρει στην αγορά μέχρι το 2027
Η Tesla παρουσίασε επιτέλους το πολυαναμενόμενο «Robotaxi» της, το οποίο αντιπροσωπεύει το όραμα της εταιρείας για έναν παγκόσμιο στόλο αυτόνομων οχημάτων.
Το κόμπακτ, πλήρως αυτόνομο διθέσιο κουπέ, γνωστό ως Cybercab, αποτελεί την τελευταία προσθήκη στην γκάμα της Tesla και στοχεύει να κοστίζει περίπου 30.000 δολάρια (περίπου 28.500 ευρώ), ενώ παράλληλα αναμένεται να ενσωματώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.
Το Cybercab διαθέτει πόρτες τύπου «gullwing», ασύρματη φόρτιση και δεν περιλαμβάνει ούτε τιμόνι ούτε πεντάλ, βασιζόμενο εξ ολοκλήρου στην αυτόνομη οδήγηση μέσω καμερών και AI, χωρίς τη χρήση Lidar ή χάρτες, όπως κάνουν άλλοι κατασκευαστές αυτόνομων οχημάτων.
Το εσωτερικό του είναι μινιμαλιστικό, με δύο θέσεις και μία μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.
Η εταιρεία στοχεύει να το λανσάρει στην αγορά μέχρι το 2027.
Μαζί με το Cybercab, παρουσιάστηκε και το μεγαλύτερο Robovan, ένα αυτόνομο βαν με 20 θέσεις, το οποίο σύμφωνα με τον Elon Musk είναι ιδανικό για τη μετακίνηση αθλητικών ομάδων και άλλων μεγάλων ομάδων επιβατών.
Το Robovan, όπως και το Cybercab, δεν έχει τιμόνι ή πεντάλ, και αναμένεται να χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης (διαβάστε περισσότερα)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης