Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Κώτσιος (ΟΤΟΕ) : Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» δεσμευόμαστε για έναν ΣΥΕΤΕ ισχυρό με λύσεις στα εργασιακά προβλήματά

Κώτσιος (ΟΤΟΕ) : Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» δεσμευόμαστε για έναν ΣΥΕΤΕ ισχυρό με λύσεις στα εργασιακά προβλήματά
Τι αναφέρει ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) και Στέλεχος της ανεξάρτητης ανανεωτικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» στην Εθνική τράπεζα
Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ και Στέλεχος της Ανανεωτικής Ανεξάρτητης κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» με δήλωσή του στο bankingnews.gr, αναφέρεται στις δυσμενείς εξελίξεις στην Εθνική τράπεζα για τους εργαζόμενους λόγω της αδυναμίας του υφιστάμενου Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ να προστατεύσει τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματά τους και να αγωνιστεί για την βελτίωση της εργασιακής τους καθημερινότητας.
Όπως αναφέρει:

"Η μόνη λύση είναι στις εκλογές του Νοεμβρίου 2024, το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» να είναι πρώτο σε ψήφους και να τεθεί επικεφαλής μιας νέας προσπάθειας για έναν ΣΥΕΤΕ ενωτικό, διαπαραταξιακό και διεκδικητικό που θα αξιοποιεί πλήρως όλες τις δυνάμεις, χωρίς αποκλεισμούς.
Αλλαγή τώρα στον ΣΥΕΤΕ. Για έναν ΣΥΕΤΕ που θα είναι αυτόνομος και θα κάνει διαπραγμάτευση ισχυρή και διεκδικητική με την Διοίκηση της Εθνικής τράπεζας.
Κάθε νουνεχής συνάδελφος έχει πλέον αντιληφθεί ότι η πρόδηλη ανισορροπία μεταξύ της Διοίκησης και του αδύναμου Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ δεν προάγει ούτε την εργασιακή μας ασφάλεια ούτε την οικονομική δικαιοσύνη στις αμοιβές μας. Συμβάλλει στο ακριβώς αντίθετο.
Ο ΣΥΕΤΕ οφείλει να δίνει λύσεις για το σήμερα των εργαζομένων και προοπτική για το αύριο. Το ανεπαρκές όμως Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ απέτυχε παταγωδώς να ανταποκριθεί στον ρόλο αυτό. Εξαιτίας αυτού, οι συνάδελφοι ήταν οι μόνοι χαμένοι αυτή την τριετία. Παρά το γεγονός ότι η Τράπεζα παρουσιάζει πολύ σημαντικά κέρδη, η θέση των εργαζομένων στην Τράπεζα χειροτέρευσε τόσο σε εργασιακό όσο και σε οικονομικό επίπεδο (σε όρους αγοραστικής δύναμης).
Χρειάζεται λοιπόν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΣΥΕΤΕ.
Η μόνη λύση είναι στις εκλογές του Νοεμβρίου, το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» να έρθει πρώτο σε ψήφους και να τεθεί επικεφαλής μιας νέας προσπάθειας για έναν ΣΥΕΤΕ ανοιχτό, συμπεριληπτικό και αξιόμαχο που θα αξιοποιεί πλήρως όλες τις δυνάμεις, χωρίς αποκλεισμούς.
Για έναν ΣΥΕΤΕ που θα είναι αυτόνομος, με φωνή δυνατή και θα κάνει διαπραγμάτευση ισχυρή. Και δεν θα «πίνει απλά Τσάι» με την Διοίκηση…
Ο ΣΥΕΤΕ οφείλει να ορθώσει επιτέλους ανάχωμα και να πιέσει τη Διοίκηση ώστε να προχωρήσει σε πράξεις που θα δώσουν πραγματική ανάσα και προοπτική στους εργαζόμενους.
Το αναποτελεσματικό αυτό Προεδρείο αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Ο απολογισμός του είναι ανύπαρκτος. Ο χειρότερος στην ιστορία του ΣΥΕΤΕ.
Αν δεν αλλάξουμε, το μέλλον και η προοπτική μας είναι σε ορατό κίνδυνο.
Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» δεσμευόμαστε για έναν ΣΥΕΤΕ ισχυρό που θα δίνει λύσεις στα προβλήματά μας, θα προστατεύει και θα εγγυάται πραγματικά τα δικαιώματά μας. Όχι ενδοτικό και απόντα.
Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» στέλνουμε ανοιχτό προσκλητήριο ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΑΛΛΑΓΗΣ σε όλους τους συναδέλφους. Σας καλούμε να δώσετε ψήφο προοπτικής για τον ΣΥΕΤΕ και για όλους τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στην Εθνική Τράπεζα.
Σας καλούμε να παλέψουμε μαζί για την αξιοπρέπειά μας, να παλέψουμε μαζί για την εργασία μας, για τις ζωές μας.
Σας καλούμε να πλαισιώσετε το ισχυρό ψηφοδέλτιό μας, επικοινωνώντας μαζί μας για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας σε αυτό και να συμβάλετε στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και στην ΑΛΛΑΓΗ που έχει ανάγκη όσο ποτέ ο ΣΥΕΤΕ.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ
ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΕΤΕ
ΤΟ «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης