Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malic (Αναλυτής): ΗΠΑ - ΕΕ αυτοκτονούν στην Ουκρανία, ενώ το ΝΑΤΟ είναι ανίκανο για οποιοδήποτε πόλεμο

Malic (Αναλυτής): ΗΠΑ - ΕΕ αυτοκτονούν στην Ουκρανία, ενώ το ΝΑΤΟ είναι ανίκανο για οποιοδήποτε πόλεμο
Ο πόλεμος αντιπροσώπων στην Ουκρανία έχει ρίξει φως στις αδυναμίες των δυτικών στρατευμάτων καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αγωνίζονται να συνεχίσουν να εξοπλίζουν το Κίεβο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους καταστρέφουν τους δικούς τους στρατούς και οικονομίες για να πολεμήσουν σε μια ολοένα και πιο μάταιη σταυροφορία κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με τον Σερβοαμερικανό δημοσιογράφο και αναλυτή Nebojsa Malic.
«Ο ενθουσιασμός για την Ουκρανία στην Αμερική έχει σχεδόν εξουδετερωθεί μετά από αυτούς τους δύο τυφώνες και τις καταστροφικές ζημιές που έχουν προκαλέσει, και το γεγονός ότι χρειάστηκε μια εβδομάδα για να παρατηρήσει κανείς ότι η Βόρεια Καρολίνα και το Τενεσί αντιμετωπίζουν βιβλικές πλημμύρες», είπε ο Malic.
«Αυτή είναι βασικά η ατμόσφαιρα στην Αμερική που μπορώ να δω από εδώ: όχι άλλο, δεν θέλουν να στείλουν ούτε μια δεκάρα παραπάνω στην Ουκρανία».
«Το Πεντάγωνο αντλεί από τα αποθέματά του [όπλα] όσο περισσότερο μπορεί», υποστήριξε ο αναλυτής.
«Δεν είναι το θέμα του «α, στείλε τα πάντα».
Στέλνουν τα πάντα και αυτά είναι ό,τι μπορούν».
«Πριν από δέκα ημέρες, όταν οι Ιρανοί εκτόξευσαν όλους αυτούς τους πυραύλους στο Ισραήλ, προφανώς τα αμερικανικά πλοία που βρίσκονταν εκεί εκτόξευσαν 12 αναχαιτιστές, κάτι που δεν είχε μεγάλη επίδραση.
Και αποδεικνύεται ότι αυτή είναι ολόκληρη η ετήσια παραγωγή.
Κατασκευάζουν 12 πυραύλους το χρόνο.
Έτσι, δεν είναι ότι έχουν κάτι να στείλουν.
Ήδη κάνουν επιδρομή στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ όπως είναι».

Ο πόλεμος αντιπροσώπων στην Ουκρανία έχει ρίξει φως στις αδυναμίες των δυτικών στρατευμάτων καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αγωνίζονται να συνεχίσουν να εξοπλίζουν το Κίεβο.

Μια έκθεση νωρίτερα φέτος αποκάλυψε ότι η Ρωσία παράγει τρεις φορές περισσότερο πυροβολικό από ό,τι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους μαζί.
Η σύγκρουση έχει φέρει τα δύο ανταγωνιστικά μοντέλα αμυντικής παραγωγής σε πλήρη ανακούφιση, με ιδιωτικοποιημένους δυτικούς στρατιωτικούς εργολάβους να μην μπορούν να παράγουν όπλα στις ίδιες ποσότητες με την κρατική βιομηχανία παραγωγής της Μόσχας.
Οι δυτικοί στρατιωτικοί σχεδιαστές δεν είναι επίσης συνηθισμένοι να διεξάγουν πόλεμο μεγάλης κλίμακας εναντίον ενός τρομερού αντιπάλου όπως η Ρωσία, γεγονός που παραδέχεται σιωπηρά καθώς ο αμερικανικός στρατός ξεκίνησε μια μαζική αναδιάρθρωση φέτος για να προετοιμαστεί για έναν πιθανό πόλεμο κατά της Κίνας στο θέατρο του Ειρηνικού.
Οι δυτικές ένοπλες δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί πιο πρόσφατα σε στρατηγικές κατά της εξέγερσης κατά των δυνάμεων αντίστασης στη Μέση Ανατολή.
Η Ρωσία έχει αποδείξει εν τω μεταξύ ότι είναι ικανή να προσαρμοστεί γρήγορα εν μέσω της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης, ακόμη και όταν οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία στέλνουν στο Κίεβο τον κορυφαίο εξοπλισμό τους.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι στη Δύση δεν μπορούν καν να συλλάβουν αυτή την κλίμακα και την ένταση του πολέμου», ισχυρίστηκε ο Malic.

«Οι δυτικοί στρατοί δεν είναι φτιαγμένοι για αυτό».
«Αξιόπιστοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες προειδοποιούσαν πριν από πέντε, έξι, δέκα χρόνια, όταν προσπαθούσαν να αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες στη Δύση ότι το ΝΑΤΟ έχει την ικανότητα να πολεμήσει για ίσως δύο εβδομάδες», συνέχισε, σημειώνοντας τους πόρους που απαιτούνται για την οικοδόμηση δαπανηρών δυτικών εξοπλισμών όπως τα τανκς Abrams.
«Αυτό έγινε πριν από δυόμισι χρόνια, και τώρα έχουν εξαντλήσει όλα τα οπλοστάσιά τους και όλα τα αποθέματα πυρομαχικών τους, και τώρα πρέπει να αναρωτιέστε αν έχουν ακόμα την ικανότητα να πολεμήσουν για δύο εβδομάδες».
«Εάν υπάρξει μια άμεση σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, θα γίνει αμέσως πυρηνική και όλοι το γνωρίζουν αυτό».
Εν τω μεταξύ, οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της σχεδόν ενιαίας εστίασης των ηγετών τους στον πόλεμο με τη Ρωσία.
Η γερμανική βιομηχανία συνεχίζει να παραπαίει εν μέσω κυρώσεων για το ρωσικό φυσικό αέριο που έχουν αυξήσει δραματικά τις τιμές της ενέργειας, ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες σε όλη την ήπειρο αγωνίζονται να προσαρμοστούν στο προσφυγικό κύμα και την φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων.

Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν επιδείξει αδιαλλαξία εν μέσω των αντιθέσεων στην εξωτερική και εσωτερική πολιτική τους, καθώς οι διαδηλώσεις εξαπλώνονται σε ολόκληρη την ήπειρο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron αντιμετώπισε συνεχή αντίσταση στις περικοπές των σκληρά κερδισμένων εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ αγρότες στην Πολωνία και σε άλλες χώρες διαδηλώνουν ενάντια στα νεοφιλελεύθερα οικονομικά μέτρα που ευνοούν το ουκρανικό αγροτικό προϊόν.
«Απομυζούν κυριολεκτικά τη λίγη οικονομική ενέργεια που υπάρχει στην Ευρώπη», είπε ο Malic για την πολιτική των ηγεσιών ΕΕ και ΝΑΤΟ.
«Οι λαοί τους γίνονται φτωχότεροι μέρα με τη μέρα.
Υπάρχει ενεργειακή κρίση.
Υπάρχει μια μεταποιητική κρίση σε εξέλιξη.
Η βιομηχανική τους παραγωγή είναι ανύπαρκτη και δεν μιλάμε απλώς για στρατιωτική παραγωγή, αλλά για πολιτική βιομηχανία, αφού έχουν χρεοκοπήσει γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για πρώτη φορά.
Αυτά είναι σοβαρά πράγματα και εξακολουθούν να ζουν σαν να είναι η εποχή της «lalaland» της δεκαετίας του 1990 και του τέλους της ιστορίας του Fukuyama.
Ακόμη και ο ίδιος ο Fukuyama το έχει εγκαταλείψει ως λάθος, αλλά δεν πήραν το μήνυμα» κατέληξε ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης