Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη - βόμβα: Επίθεση «αλά Δίδυμους Πύργους» σχεδίαζε η Hamas εναντίον του Ισραήλ, το φθινόπωρο του 2022

Αποκάλυψη - βόμβα: Επίθεση «αλά Δίδυμους Πύργους» σχεδίαζε η Hamas εναντίον του Ισραήλ, το φθινόπωρο του 2022
Η Hamas σχεδίαζε να επιτεθεί στο Ισραήλ το φθινόπωρο του 2022 - Πριν επιτεθεί είχε 3 σενάρια επίθεσης με βάση 17.000 φωτογραφίες
Σχετικά Άρθρα
H Hamas σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μια μεγάλη επίθεση στο Ισραήλ το φθινόπωρο του 2022, αλλά ανέβαλε την επίθεση για να ζητήσει φερόμενη την υποστήριξη του Ιράν και του λιβανικού κινήματος Hezbollah, αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα μυστικά έγγραφα και πιο συγκεκριμένα πρακτικά μυστικών συναντήσεων της ηγεσίας της Hamas που έχει λάβει για να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό.
Ενώ η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι η Τεχεράνη έχει εμπλακεί καθ'οιονδήποτε τρόπο στην επίθεση της Hamas στο Ισραήλ και «οποιοσδήποτε ισχυρισμός επιχειρούσε να συνδέσει το Ιράν ή τη Hezbollah -είτε εν μέρει είτε πλήρως- στερείται αξιοπιστίας και προέρχεται από κατασκευασμένα έγγραφα», αξιωματούχοι της Hamas που εδρεύουν στη Ντόχα ξεκαθαρίζουν επίσης ότι και αυτοί δεν είχαν προηγούμενη γνώση της επιχείρησης και ότι όλος ο σχεδιασμός, η λήψη αποφάσεων και η εκτέλεση του χτυπήματος βαρύνει αποκλειστικά τη στρατιωτική πτέρυγα της Hamas που εδρεύει στη Γάζα.
Μάλιστα η στρατιωτική πτέρυγα είχε καταστρώσει 3 πιθανά σενάρια σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Πριν επιτεθεί στο Ισραήλ, η Hamas είχε 3 σενάρια επίθεσης με βάση 17.000 φωτογραφίες

Πριν επιτεθεί στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, το παλαιστινιακό κίνημα Hamas ανέπτυξε τρία σενάρια επίθεσης βασισμένα σε περισσότερες από 17.000 φωτογραφίες, ανέφερε η Washington Post επικαλούμενη έγγραφα που έχει στην διάθεσή της.
Τα σχέδια επίθεσης βασίστηκαν σε μια «τεράστια βάση δεδομένων» με περισσότερες από 17.000 φωτογραφίες, από δορυφορικές εικόνες έως φωτογραφίες από drone πόλεων και τοπίων του Ισραήλ που ελήφθησαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε η δημοσίευση.
Περιγράφηκαν τρεις πιθανοί φορείς επίθεσης, μαζί με τακτικές εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού Ισραηλινών αξιωματούχων ασφαλείας.
Τα σχέδια περιλαμβάνουν ένα μείγμα επιχειρήσεων χαμηλής τεχνολογίας, μερικές από τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν στις 7 Οκτωβρίου, και άλλα πιο φιλόδοξα σχέδια, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη έγγραφα που βρέθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στα κέντρα διοίκησης της Hamas.
Το δημοσίευμα σημείωσε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των εγγράφων, αλλά το περιεχόμενό τους ταιριάζει με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και των συμμάχων του Ισραήλ.

Οι πιθανές επιθέσεις αλά Δίδυμων Πύργων

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα από τα σχέδια προέβλεπε επίθεση στον 70όροφο ουρανοξύστη Moshe Aviv, καθώς και στο κέντρο Azrieli, το οποίο αποτελείται από τρεις ουρανοξύστες, ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, έναν κινηματογράφο και έναν σιδηροδρομικό σταθμό.
Το αρχηγείο των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων βρίσκεται κοντά — υποτίθεται ότι η κατάρρευση των κτιρίων θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή αυτής της στρατιωτικής εγκατάστασης.
Στις 7 Οκτωβρίου 2023, το Ισραήλ δέχτηκε μια άνευ προηγουμένου επίθεση με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.
Μετά από αυτό, μαχητές της Hamas διείσδυσαν στις παραμεθόριες περιοχές, άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικών και πολιτών και πήραν περισσότερους από 200 ομήρους.
Σύμφωνα με τις αρχές, σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι.
Στη συνέχεια, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ξεκίνησαν την Επιχείρηση Σιδερένια Σπαθιά στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία περιελάμβανε χτυπήματα σε μη στρατιωτικούς στόχους.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον πλήρη αποκλεισμό του θύλακα: οι προμήθειες νερού, ηλεκτρισμού, καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων σταμάτησαν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, σχεδόν 42.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν, περισσότεροι από 97.000 τραυματίστηκαν.
Η Λωρίδα της Γάζας ουσιαστικά χωρίστηκε σε νότιο και βόρειο τμήμα και το Ισραήλ διεξάγει χερσαία επιχείρηση στη Rafah, η οποία θεωρείται το τελευταίο προπύργιο της Hamas.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τα μέρη να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.
Σύμφωνα με τη θέση της Μόσχας, μια διευθέτηση είναι δυνατή μόνο με βάση τη φόρμουλα που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης