Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Δένδιας ξεκάθαρα για αρχηγός της ΝΔ - Ψυχρές σχέσεις με Μητσοτάκη, οριστικό τέλος για Προεδρία Δημοκρατίας

Ο Δένδιας ξεκάθαρα για αρχηγός της ΝΔ - Ψυχρές σχέσεις με Μητσοτάκη, οριστικό τέλος για Προεδρία Δημοκρατίας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν είναι στις προθέσεις του», κλείνοντας τη σχετική σεναριολογία ως προς το πρόσωπό του
Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας βάζει οριστικό τέλος στα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας ενώ με έμμεσο τρόπο επιβεβαιώνει πως οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό βρίσκονται σε βαρομετρικό χαμηλό.
Από τα λεγόμενα αλλά κυρίως από τα πεπραγμένα του προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως στις πραγματικές προθέσεις του κ. Δένδια είναι να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν είναι στις προθέσεις του», κλείνοντας τη σχετική σεναριολογία ως προς το πρόσωπό του.
«Απέχω από αυτήν τη συζήτηση, η οποία εκτός όλων των άλλων είναι και άκαιρη.
Η χώρα έχει Πρόεδρο, όπως έχει κατ' επανάληψιν δηλώσει και ο πρωθυπουργός», δήλωσε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο κ. Δένδιας.

«Εκείνος με επέλεξε» - Με δική του ατζέντα ο Δένδιας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απάντησή του, όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, καθώς δεν έκρυψε τη ψυχρότητα που υπάρχει.
Ο Νίκος Δένδιας περιορίστηκε να απαντήσει ότι «είναι σχέση πρωθυπουργού με υπουργό της κυβέρνησής του, ο κ . Μητσοτάκης με επέλεξε».
Επίσης καθιστώντας σαφές πως ακολουθεί δική του ατζέντα, που δεν συνάδει με εκείνη της κυβέρνησης προανήγγειλε αλλαγή φιλοσοφίας στα εξοπλιστικά και ενίσχυση των νησιών με ισχυρά πυραυλικά συστήματα.

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα»

Η φημολογία σχετικά με την επιλογή Δένδια για την Προεδρία της Δημοκρατίας πυροδοτήθηκε από δύο φιλοκυβερνητικά μέσα, που έφεραν τον πρωθυπουργό να προτείνει τον υπουργό Άμυνας για το αξίωμα.
Ο υπουργός Άμυνας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του και τον Σεπτέμβριο κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΘ δήλωσε πως «δεν είναι σοβαρά πράγματα» ενώ απουσίαζε από την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στις 7/9.
Από την ομιλία Μητσοτάκη απουσίαζαν επίσης οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, κάτι που επανέλαβαν στη γιορή για τα 50 χρόνια της ΝΔ.
Οι κινήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας δείχνουν ανάγλυφα, πως μοναδικός στόχος του είναι η προεδρία της ΝΔ και όχι η αποστρατεία στο Μέγαρο του Ηρώδου Αττικού.
Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως η απόφαση για τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ληφθεί τον Ιανουάριο 2025.
«Μέχρι το Φεβρουάριο δεν θα πω τίποτα απολύτως για την σέβομαι και τιμώ την προεδρία της Δημοκρατίας και θεωρώ την συζήτηση άδικη για την ίδια αλλά και για τον θεσμό», έχει πει ο κ. Μητσοτάκης.

Ηγετικές βλέψεις Δένδια

Ο κ. Δένδιας έχει σαφέστατα ηγετικές βλέψεις και τυγχάνει μεγάλου σεβασμού και σε χώρους πέραν της ΝΔ.
Ο υπουργός Άμυνας έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά δημοφιλίας στην κυβέρνηση και απολαμβάνει τεράστια απήχηση στην βάση του κόμματος.
Μπορεί να «μαζέψει» και το δεξιό στοιχείο το οποίο πολιορκείται από πολλά κόμματα δεξιότερα της ΝΔ.
Όμως ο κ. Μητσοτάκης ήθελε τον κ. Δένδια στην προεδρία της Δημοκρατίας για να καθαρίσει το τοπίο από έναν μεγάλο εσωκομματικό του αντίπαλο που θα τον αμφισβητήσει.
Ήδη το έχει κάνει ο κ. Δένδιας στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και ιδίως στα ελληνοτουρκικά αλλά και στα εξοπλιστικά.

Η περίπτωση Τασούλα για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Έχοντας επίγνωση της κατάστασης στους σχεδιασμούς του Μαξίμου είναι η επιλογή ενός προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας που θα μπορεί να ψηφιστεί τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ.
Το Μαξίμου εκτιμά ότι ένα τέτοιο πρόσωπο είναι ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.
Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Τασούλα δημιουργεί μία ισορροπία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ που είχε στείλει το μήνυμα ότι δεν θα δεχτεί ξανά ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πόσο μάλλον όταν εκείνη μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια πανηγύριζε σε βάρος της βάσης της ΝΔ.
Τον Τασούλα μπορεί να τον στηρίξουν και βουλευτές από τα άλλα κόμματα καθώς έχει δημιουργήσει συμπάθειες στο ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης