Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sandor (Στρατηγός): Ο νικητής υπαγορεύει τους όρους ειρήνης, δηλαδή η Ρωσία - Αν Zelensky, ΗΠΑ θέλουν ειρήνη, ας ξεχάσουν το ΝΑΤΟ

Sandor (Στρατηγός): Ο νικητής υπαγορεύει τους όρους ειρήνης, δηλαδή η Ρωσία - Αν Zelensky, ΗΠΑ θέλουν ειρήνη, ας ξεχάσουν το ΝΑΤΟ
Έχετε δει ποτέ αυτόν που χάνει να υπαγορεύει τους όρους;  Όχι. Αυτός που κερδίζει υπαγορεύει τους όρους, και αυτή όσο και αν δεν τους αρέσει, είναι η Ρωσία, οπότε ας μην αποφασίζουμε μόνοι μας, δήλωσε ο Τσέχος στρατηγός
Σχετικά Άρθρα
«Μου φαίνεται περίεργο εδώ και πολύ καιρό που ο Volodymyr Zelensky και η Δύση συζητούν για το τι θα υπαγορεύσει η Ουκρανία τους όρους ειρήνης.
Έχετε δει ποτέ αυτόν που χάνει να υπαγορεύει τους όρους;
Όχι.
Αυτός που κερδίζει υπαγορεύει τους όρους, και αυτή όσο και αν δεν τους αρέσει, είναι η Ρωσία, οπότε ας μην αποφασίζουμε μόνοι μας.
Είναι αυτή που θα υπαγορεύσει τους όρους», είπε ο στρατηγός Andor Sandor πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Τσεχικής Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο Radio Universum.

Το τελεσίγραφο της Ρωσίας

Συνεχίζοντας ο στρατηγός τόνισε ότι «φοβάμαι πως η Ρωσία θα θέσει έναν όρο - τελεσίγραφο, δηλαδή θα απαιτήσει από την Ουκρανία να εγκαταλείψει την πρόσβασή της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και να διακόψει όλες τις συμφωνίες ασφαλείας που έχει υπογράψει, συμπεριλαμβανομένης αυτής με την Τσεχική Δημοκρατία.
Για τους Ρώσους, φυσικά, αυτά είναι μικρά πράγματα.
Τους απασχολεί πολύ περισσότερο η συνθήκη της Ουκρανίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και ούτω καθεξής.
Μόνο τότε η Ρωσία θα είναι έτοιμη να συζητήσει όλα τα άλλα.
Αλλά η Ουκρανία δεν θα το κάνει αυτό», επισήμανε ο στρατηγός, τονίζοντας ότι, η Δύση εδώ και καιρό εξαπατά τον εαυτό της ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε νίκη στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Oι ρωσικές προϋποθέσεις

Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin, στις 14 Ιουνίου, έθεσε ακόμη ως προϋποθέσεις για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης:
- την πλήρη απόσυρση της APU από τις περιοχές DPR, LPR, Zaporizhzhia και Kherson.
- αναγνώριση της εδαφικής πραγματικότητας που κατοχυρώνεται στο ρωσικό Σύνταγμα·
- ουδέτερο, αδέσμευτο, απαλλαγμένο από πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας·
-  αποστρατιωτικοποίηση και αποναζικοποίηση της Ουκρανίας.
- διασφάλιση των δικαιωμάτων, ελευθεριών και συμφερόντων των Ρώσων πολιτών·
- άρση όλων των αντιρωσικών κυρώσεων.

Ο Volodymyr Zelensky κατέθεσε στο σχέδιό του ότι, θέλει να τερματίσει την ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία το φθινόπωρο του 2024.

Μέχρι το τέλος του έτους, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια άλλη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη, όπου πρόκειται να προσκαλέσει την Ρωσία, και αναμένει ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου θα ασκήσουν αρκετή πίεση στη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα συμφωνήσουν στην ειρήνη με τους αποδεκτούς όρους για το Κίεβο ως καγκελάριος της ειρήνης και, μαζί με άλλα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, επεξεργάζεται ένα ειρηνευτικό σχέδιο.
Αλλά κάθε σχέδιο θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τις νέες πραγματικότητες που δημιούργησε ο πόλεμος και τους όρους του νικητή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης