Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με επιλεκτικές κινήσεις επιχειρεί απομάκρυνση από τις 1.400 μονάδες – Στο επίκεντρο η Τράπεζα Αττικής

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με επιλεκτικές κινήσεις επιχειρεί απομάκρυνση από τις 1.400 μονάδες – Στο επίκεντρο η Τράπεζα Αττικής
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η εβδομάδα έχει επιτόκια από ΕΚΤ με τους αναλυτές να περιμένουν μία ακόμη μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, αξιολόγηση ελληνικής οικονομίας από S&P, αλλά και έγκριση ενημερωτικού Attica Bank και εισαγωγή νέων μετοχών Cenergy. Η πρόσφατη αδυναμία της αγοράς και το στέγνωμα ρευστότητας προβληματίζει. Ενώ έχουμε καλά θεμελιώδη, βλέπουμε τις μετοχές να υποχωρούν ολοένα και χαμηλότερα. Ο Γ.Δ. αντί να ακολουθεί έστω και από απόσταση τις ξένες αγορές έχει βαλτώσει. Θα βγάλει αντίδραση ή θα δοκιμάσει την αντοχή του εκθετικού κινητού μέσου των 200 ημερών που είναι στις 1.396 μονάδες; Καλό το κλίμα στην Ευρώπη στο ξεκίνημα και ξεκίνησε με άνοδο και η εγχώρια αγορά.

BLUE CHIPS: Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση στο ξεκίνημα ξεχωρίζει η Alpha Bank με καλή άνοδο και όγκο συναλλαγών. Καλή εικόνα και από την τράπεζα Πειραιώς. Η Cenergy κινείται επίσης υψηλότερα ενώ η αγορά αναμένει την είσοδο των νέων μετοχών. Στον αντίποδα βλέπουμε πωλητές στην ΕΥΔΑΠ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Έχει καθυστερήσει η αύξηση σε σύγκριση με το χρονοδιάγραμμα που είχε δώσει η διοίκηση, αλλά πριν λίγο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε πως ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση νέων μετοχών και warrants που θα μετατραπούν σε νέες μετοχές. Η μετοχή άνοιξε με νέα άνοδο άνω του 17%, μειώνοντας κάπως τις απώλειες από την αρχή του έτους, οι οποίες βέβαια παραμένουν μεγάλες, λόγω της ανακεφαλαιοποίησης. Σημειώνεται πως στις 16 Οκτωβρίου οι μετοχές θα σταματήσουν να διαπραγματεύονται προκειμένου να γίνει το reverse split, ενώ παράλληλα θα γίνει και η αποκοπή του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου. Στις 21/10 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών μετά το reverse split (100 παλιές γίνονται 1 νέα) και θα αρχίσει και το δικαίωμα να διαπραγματεύεται.

QUEST: Μια παλιά γνωστή όσων ασχολούνται με το ελληνικό χρηματιστήριο, εξαγόρασε η εισηγμένη. Ανακοίνωσε νωρίτερα πως απέκτησε το 70% της Μπενρουμπή προς 27,2 εκατ. ευρώ, το οποίο μπορεί να πάει και λίγο υψηλότερα. Υπάρχει δυνατότητα απόκτησης και του υπόλοιπου 30% το 2027. Το 2023 είχε πωλήσεις 25 εκατ. ευρώ και EBITDA 5,2 εκατ. ευρώ. Αν θυμόμαστε καλά εξαγοράζεται η εταιρεία σε μία αποτίμηση ανάλογη με αυτή που είχε φύγει από το Χ.Α. πριν 14 χρόνια αλλά με χαμηλότερο τζίρο σε σύγκριση με τότε και καλύτερα EBITDA. Με καλή άνοδο η μετοχή και στα 5,23 ευρώ.

FLEXOPACK: Βγαίνουν πωλητές συνεχώς. Σήμερα άνοιξε με άνοδο 3% και βγήκαν αμέσως πωλητές στα 7,80 ευρώ. Η αποτίμηση στα 92 εκατ. ευρώ που κατά την ταπεινή μας άποψη είναι αστεία αλλά πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις βελτίωσης του χρηματιστηριακού προφίλ της εταιρείας.

BRIQ: Με καλό όγκο συναλλαγών και με αγορές λίγο κάτω από τα 2 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή. Η επικείμενη συγχώνευση με την ΙΝΤΕΡΚΟ θα τη μεγαλώσει, ενώ το discount μας φαίνεται αρκετά μεγάλο. Συνολικά για τις ΑΕΕΑΠ θεωρούμε ότι το discount θα πρέπει να μειωθεί.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Συνεχίζεται η απότομη πτώση της μετοχής. Η αγορά μάλλον αρχίζει να βλέπει πως η αποτίμηση είχε φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα και δεν μπόρεσε να δικαιολογηθεί από τα αποτελέσματα που δημοσίευσε. Στα 2,72 ευρώ και στο -0,37% με την αποτίμηση να είναι στα 43 εκατ. ευρώ. Παραμένει πάντως σημαντικά υψηλότερη η αποτίμηση έναντι της ΕΚΤΕΡ, η οποία έχει καλύτερα μεγέθη.

INTRALOT: Καθημερινές οι αγορές από την Intracom αλλά δεν τελειώνουν οι πωλήσεις. Σήμερα με το καλημέρα έκανε πάνω από 100 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης