Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Λιάνης «μαζεύει» τις δηλώσεις για Βενιζέλο και Novartis - «Υπερβολή», βασίστηκε... σε δηλώσεις του Τσίπρα

Ο Λιάνης «μαζεύει» τις δηλώσεις για Βενιζέλο και Novartis - «Υπερβολή», βασίστηκε... σε δηλώσεις του Τσίπρα
«Εφελκυστικά πίστεψα ότι ο κ. Τσίπρας με αυτή την τολμηρή δήλωση είχε ζητήσει εμμέσως συγγνώμη».
Σχετικά Άρθρα
Σε αναδίπλωση των δηλώσεών του περί τηλεφωνήματος του Αλέξη Τσίπρα «σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ» σχετικά με την υπόθεση της Novartis, προχώρησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης.
Ο άλλοτε βουλευτής, ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη στο εν λόγω στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για την παραπομπή του στην υπόθεση Novartis.
Οι δηλώσεις του Γιώργου Λιάνη στο Mega, προκάλεσαν υποθέσεις για το ποιο είναι το μεγαλο-στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με κύκλους αναφέρουν πως πρόκειται για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ωστόσο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Γιώργος Λιάνης διευκρίνισε (σε δήλωσή του στο enikos.gr) ότι υπερέβαλε στη σχετική δήλωση και ότι στηρίχθηκε στα όσα δήλωσε ο κ. Τσίπρας στο πρόσφατο συνέδριο της «Καθημερινής».
Σχολίασε δε ότι «εφελκυστικά πίστεψα ότι ο κ. Τσίπρας με αυτή την τολμηρή δήλωση είχε ζητήσει εμμέσως συγγνώμη».
«Πιθανόν να το έκανα, γιατί ο διακαής μου πόθος είναι η συνεργασία των δύο παρατάξεων για το καλό του τόπου» δήλωσε, προσθέτοντας ότι αυτό που εννοούσε «είναι τελείως διαφορετικό από τις ποικίλες ερμηνείες που του δόθηκαν».
Σημειώνεται πως μετά τις αρχικές δηλώσεις Λιάνη, πηγές από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα προχώρησαν σε κατηγορηματική διάψευση της εν λόγω δήλωσης. Ειδικότερα, από τη Λεωφόρο Αμαλίας, σημείωναν ότι «δημοσιεύματα που αναφέρουν υποτιθέμενη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με πολιτικούς του αντιπάλους, και ιδιαίτερα με αντικείμενο την υπόθεση Novartis, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Στερούνται σοβαρότητας».

Αναλυτικά, η σημερινή (14/10) διευκρινιστική δήλωση του Γ. Λιάνη:

«Στην κυριακάτικη συμμετοχή μου στην εκπομπή της κ. Γιάμαλη στο MEGA είπα ότι γνωρίζω πως ο κ. Τσίπρας έκανε ένα τηλεφώνημα σε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε συγγνώμη για την υπόθεση Novartis.
Η αλήθεια είναι πως υπερέβαλα, στηριζόμενος στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο συνέδριο της “Καθημερινής”, πριν από λίγο καιρό, ότι δηλαδή κάναμε λάθος χειρισμούς στην υπόθεση Novartis και βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που είχαν εμπλακεί, με άλλους που δεν είχαν.
Εφελκυστικά πίστεψα ότι ο κ. Τσίπρας με αυτή την τολμηρή δήλωση είχε ζητήσει εμμέσως συγγνώμη. Πιθανόν να το έκανα, γιατί ο διακαής μου πόθος είναι η συνεργασία των δύο παρατάξεων για το καλό του τόπου.
Όμως, αυτό που είπα και εννοούσα εγώ στην κ. Γιάμαλη, είναι τελείως διαφορετικό από τις ποικίλες ερμηνείες που του δόθηκαν. Άλλωστε τι σημασία έχουν οι προσωπικές απόψεις όταν υπάρχει δημόσιος διάλογος;»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης