Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ναυάγιο ΕΕ για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας από τα ρωσικά assets - Borrell: Δεν καταφέραμε να φτάσουμε συμφωνία

Νέο ναυάγιο ΕΕ για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας από τα ρωσικά assets - Borrell: Δεν καταφέραμε να φτάσουμε συμφωνία
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχτηκε επίσης ότι δεν μπορεί να είναι βέβαιος πως αυτή η απόφαση θα ληφθεί στην επόμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών
Οι χώρες της ΕΕ απέτυχαν για ακόμη μία φορά να συμφωνήσουν στην αποδέσμευση 6,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση της αποστολής όπλων στην Ουκρανία, αλλά φέρεται ότι "πλησίασαν" σε μια λύση, όπως τόνισε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, μετά από συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
Σύμφωνα με τον Borrell, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία, αλλά βρίσκονται «σχεδόν εκεί».
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχτηκε επίσης ότι δεν μπορεί να είναι βέβαιος πως αυτή η απόφαση θα ληφθεί στην επόμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.
Όπως έγραψε νωρίτερα η ιστοσελίδα της, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Borrell ανακοίνωσε ότι πρότεινε στους επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών της ΕΕ να ενισχύσουν τις κυρώσεις κατά του αποκαλούμενου «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας, προκειμένου να υπονομεύσουν τις εξαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Επιπλέον, ο 'Ύπατος Εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να επεκτείνει την εντολή της στρατιωτικής αποστολής της στην Ουκρανία για δύο ακόμη χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης