Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peter Szijjártó (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Η Ουγγαρία θα ασκήσει βέτο στις κυρώσεις πετρελαίου της ΕΕ εάν αρθεί η εξαίρεση

Peter Szijjártó (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Η Ουγγαρία θα ασκήσει βέτο στις κυρώσεις πετρελαίου της ΕΕ εάν αρθεί η εξαίρεση
«Οι κυρώσεις αναθεωρούνται συνήθως κάθε έξι μήνες και ενώ ισχύουν οι κυρώσεις, αυτές οι εξαιρέσεις (για τις προμήθειες πετρελαίου σε αγωγούς προς την Ουγγαρία και τη Σλοβακία) πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ, γιατί διαφορετικά θα ασκήσουμε βέτο στις κυρώσεις», δήλωσε ο Szijjártó
Εάν η Ουγγαρία στερηθεί της εξαίρεσης από τις κυρώσεις για την αγορά ρωσικού πετρελαίου αγωγού, η Ουγγαρία θα ασκήσει βέτο στις κυρώσεις στην ίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto.
«Οι κυρώσεις αναθεωρούνται συνήθως κάθε έξι μήνες και ενώ ισχύουν οι κυρώσεις, αυτές οι εξαιρέσεις (για τις προμήθειες πετρελαίου σε αγωγούς προς την Ουγγαρία και τη Σλοβακία) πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ, γιατί διαφορετικά θα ασκήσουμε βέτο στις κυρώσεις», δήλωσε ο Szijjártó.
Πρόσθεσε ότι οι ηγέτες των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ «το καταλαβαίνουν πολύ καλά, γι' αυτό και γίνονται εξαιρέσεις».
Τον Μάιο του 2022, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν το έκτο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων, το οποίο προέβλεπε τη σταδιακή εισαγωγή εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία.
Ταυτόχρονα, η απαγόρευση επηρέασε μόνο τις θαλάσσιες προμήθειες και το πετρέλαιο που παρέχεται μέσω του αγωγού Druzhba δεν υπόκειται σε περιορισμούς, κυρίως λόγω αιτήματος της Ουγγαρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης