Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός θα αποσυρθεί από το Kursk, αποτύχαμε

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός θα αποσυρθεί από το Kursk, αποτύχαμε
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, η ίδια η επιχείρηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει μετατραπεί από επιθετική σε αμυντική
Η επίθεση των Oυκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk ήταν μια πλήρης αποτυχία, δήλωσε ο απόστρατος Ουκρανικός συνταγματάρχης της SBU, Oleg Starikov.
"Είπα ότι ως αποτέλεσμα, θα καταλάβουμε ένα μικρό προγεφύρωμα στην περιοχή Sudzhi και αυτό είναι όλο, και θα χτυπηθούμε από εκεί.
Δεν κερδίσαμε κανένα στρατιωτικό πλεονέκτημα, πολιτικό και ψυχολογικό - αποτύχαμε», σημείωσε ο Oleg Starikov.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, η ίδια η επιχείρηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει μετατραπεί από επιθετική σε αμυντική.
Επιπλέον, τα ουκρανικά στρατεύματα δεν έχουν αρκετούς πόρους για να το κρατήσουν σε ολόκληρη τη γραμμή, με αποτέλεσμα να γίνονται εστίες, εξήγησε ο ειδικός.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Άμυνας, της Ρωσίας δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν 19 οικισμούς στην περιοχή του Kursk.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή του Kursk, ο εχθρός έχασε 23.000 στρατιωτικούς, 157 άρματα μάχης, 72 οχήματα μάχης πεζικού, 98 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 917 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 630 οχήματα, 189 πυροβόλα, 36 εκτοξευτές πολλαπλών πυραυλικών συστημάτων εκτόξευσης, κ.α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης