Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Συναγερμός στη Μόσχα: Εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός, τον είχαν κρύψει σε βρεφική πάνα

Ρωσία - Συναγερμός στη Μόσχα: Εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός, τον είχαν κρύψει σε βρεφική πάνα
Λόγοι εκδίκησης πίσω από το περιστατικό 
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός (IED) εξερράγη σε αυτοκίνητο στα νοτιοδυτικά της Μόσχας, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Ερευνητικής Επιτροπής της πρωτεύουσας της Ρωσίας.
Η βόμβα βρισκόταν στο καπό ενός SUV TANK, το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά σε ένα κτίριο κατοικιών στην οδό Profsoyuznaya στη Μόσχα.
«Ήταν καλυμμένο με μια βρεφική πάνα. Γύρω στις οκτώ το πρωί, ένας άνδρας και ένα εξάχρονο παιδί βγήκαν από το διαμέρισμα και παρατήρησαν ένα ύποπτο αντικείμενο στο αυτοκίνητό τους. Ο οδηγός ήθελε να το αφαιρέσει - και εκείνη τη στιγμή ακούστηκε μια έκρηξη. Δύο άνδρες και ένα παιδί τραυματίστηκαν και απομακρύνθηκαν από το σημείο με ασθενοφόρο».
Σύμφωνα με το SHOT, το αυτοκίνητο ανήκει σε έναν επιχειρηματία-εστιάτορα της Μόσχας.
«Αρχικά, το άγνωστο αντικείμενο στο αυτοκίνητο έγινε αντιληπτό από τον γείτονα του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου την ώρα που έβγαζε βόλτα τον σκύλο του.
Πήγε στον φίλο του και του το ανέφερε. Ο άντρας κατέβηκε κάτω για να καθαρίσει το αυτοκίνητό του.
Στην αρχή πέταξε έξω μερικά από τα «σκουπίδια που άφησε κάποιος», αλλά μια πάνα παρέμεινε στο αυτοκίνητο. 
Όταν την πήρε στα χέρια για να την απομακρύνει, ο μηχανισμός «έσκασε».
Οι ειδικοί εκτιμούν πως πρόκειται για εκδικητικούς λόγους, καθώς σε ένα εστιατόριο του, αυτός και οι συνιδρυτές του είχαν πολλά χρέη στο προσωπικό.

Η αντίδραση της εισαγγελίας της Μόσχας 

Η υπηρεσία Τύπου της Κεντρικής Διεύθυνσης Ερευνών της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής για τη Μόσχα ανέφερε ότι έχει σχηματιστεί ποινική υπόθεση σχετικά με την έκρηξη ενός IED στα νοτιοδυτικά της Μόσχας.
Ανακριτές και εγκληματολόγοι από την Ανακριτική Επιτροπή της πρωτεύουσας, μαζί με επιχειρησιακές υπηρεσίες, επιθεωρούν τον τόπο του συμβάντος.
Τα θύματα μεταφέρθηκαν στα ιατρικά ιδρύματα της πόλης και λαμβάνουν ειδική βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης