Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανενόχλητα drones πάνω από την μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ – Άπραγος ο Biden

Ανενόχλητα drones πάνω από την μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ – Άπραγος ο Biden
Κανένα από αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν καταρρίφθηκε επειδή ο ομοσπονδιακός νόμος απαγορεύει στον στρατό να αποστέλλει F-22, F-35 και άλλα μαχητικά αεροσκάφη
Από τις αρχές του 21ου αιώνα, οι αμυντικές δαπάνες της Αμερικής έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 50%, με τον φετινό προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 841 δισ. δολάρια.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι η πρώτη δύναμη στις στρατιωτικές δαπάνες στον κόσμο, το Πεντάγωνο αγωνίζεται ανησυχητικά να προστατεύσει την πατρίδα από την αυξανόμενη απειλή των κατασκοπευτικών drones που λειτουργούν εντός των συνόρων των ΗΠΑ.
Μια νέα αποκάλυψη της Wall Street Journal ανέφερε ότι ένας στόλος κατασκοπευτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατέκλυσε μερικές από τις πιο ευαίσθητες τοποθεσίες εθνικής ασφάλειας της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής βάσης Langley στην ακτογραμμή της Βιρτζίνια στα τέλη του περασμένου έτους.
Για αρκετές νύχτες, το στρατιωτικό προσωπικό είχε αναφέρει μια μυστηριώδη παραβίαση του περιορισμένου εναέριου χώρου σε μια έκταση γης που έχει μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις εγκαταστάσεων εθνικής ασφάλειας στις ΗΠΑ.
Η παραβίαση άρχισε 45 λεπτά έως μία ώρα μετά τη δύση του ηλίου, ανέφερε πηγή της WSJ.
Τα drones κατευθύνθηκαν νότια, πέρα από τον κόλπο Chesapeake, προς το Norfolk, και πάνω από μια περιοχή που περιλαμβάνει τη βάση για την ομάδα SEAL του Ναυτικού Six και το Naval Station Norfolk, το μεγαλύτερο ναυτικό λιμάνι στον κόσμο. -WSJ
Ορισμένα drones είχαν μήκος περίπου 20 πόδια και πετούσαν περισσότερα από 100 μίλια ανά ώρα σε υψόμετρο 3.000 έως 4.000 πόδια.
Κανένα από αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν καταρρίφθηκε επειδή ο ομοσπονδιακός νόμος απαγορεύει στον στρατό να αποστέλλει F-22, F-35 και άλλα μαχητικά αεροσκάφη για να εξουδετερώσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για «εναέρια κατασκοπεία» - εκτός εάν αυτά τα μη επανδρωμένα συστήματα αποτελούσαν «άμεση απειλή».
Λίγο μετά την πρώτη εμφάνιση των κατασκοπευτικών drones στην περιοχή του Chesapeake Bay, ο Πρόεδρος Biden ενημερώθηκε για την απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Αξιωματούχοι από το Υπουργείο Άμυνας, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και το γραφείο UFO του Πενταγώνου συμβουλεύτηκαν εξωτερικούς ειδικούς για να κατανοήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης