Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ας χτυπήσουμε για αρχή τα πετρέλαια του Ιράν - Yair Lapid (Ισραήλ): Πλήγμα στην οικονομία τους

Ας χτυπήσουμε για αρχή τα πετρέλαια του Ιράν - Yair Lapid (Ισραήλ): Πλήγμα στην οικονομία τους
Δεν θα αυξηθούν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υποστήριξε ο επικεφαλής της ισραηλινής αντεπίθεσης
Να πληγούν - για αρχή - τα κοιτάσματα πετρελαίου του Ιράν ζητά ο Yair Lapid, ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος Yesh Atid στο πλαίσιο των ισραηλινών αντιποίνων για την ιρανική πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου.
«Θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τα κοιτάσματα πετρελαίου εξαιτίας των αρνητικών συνεπειών που θα υπάρξουν στην οικονομία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν» υποστήριξε μιλώντας στην Jerusalem Post o Lapid, ο οποίος τόνισε ότι διαφωνεί με την εκτίμηση των ΗΠΑ ότι μια τέτοια επίθεση θα οδηγούσε σε αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, γεγονός που θα έπληττε την αμερικανική οικονομία ενόψει των προεδρικών εκλογών.
«Διαφωνώ με την αμερικανική διοίκηση.
Δεν νομίζω ότι θα αυξήσει σημαντικά τις τιμές του πετρελαίου στον κόσμο λίγο πριν από τις εκλογές», δήλωσε ο Lapid.
Όπως είπε, οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν έχουν ήδη «μειωθεί στο μισό» και αυτό δεν πυροδότησε παγκόσμια οικονομική κρίση.
«Αντιθέτως, θα έβλαπτε την οικονομία του Ιράν, η οποία ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» του.
Είναι πιθανό να μιλήσουμε με άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, για αύξηση της παραγωγής τους για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει παγκόσμια οικονομική κρίση» επισήμανε ο Lapid, τη στιγμή που ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανέφερε στη μηνιαία έκθεση του ότι υπάρχει σημαντικό πλεόνασμα πετρελαίου στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης